LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kenny Solomons utvisas från Sverige – tvingas lämna hustrun Tess Merkel

07 jun, 2024 
De äkta makarna Tess Merkel och Kenny Solomons har levt och verkat i Sverige i tolv år.
Men nu har den brittiske maken två månader på sig att lämna landet, efter Migrationsverkets beslut.
”Livet är inte alltid lätt”, skriver Kenny i ett meddelande till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tess om makens hälsokamp – oron inför hjärtoperationenBrand logo
Tess om makens hälsokamp – oron inför hjärtoperationen

Det var år 2013 som Alcazar-ikonen Tess Merkel, 54, blev ihop med skådespelaren Kenny Solomons, 37, och två år senare förlovade de sig. I januari 2017 gifte de sig på en strand i Goa, men för att bli lagligt man och hustru gifte de sig även på riktigt på sommaren samma år.

Detta är nu längesen och kärleken sprudlar fortfarande mellan paret. Men förra året kom ett rejält bakslag för Kenny när han landade på Arlanda efter en semester i Grekland.

”Stopp”, sa de svenska poliserna i passkontrollen.

Därför ska Kenny Solomons utvisas från Sverige

Det visade sig att Kenny hade vistats illegalt i Sverige i över ett år. Detta till följd av att han hade glömt att skicka in en blankett till Migrationsverket i samband med brexit då Storbritannien lämnade EU.

Annons

Han fick därför avslag på sin ansökan om förlängt uppehållstillstånd i Sverige.

Sedan dess har paret överklagat och väntat på Migrationsverkets beslut där handläggningstiden kan ta upp till 15 månader. Länge levde hoppet men nu kom det ofattbara beskedet; Kenny måste lämna Sverige om två månader.

– Ja det är tyvärr sant. Jag måste lämna Sverige om två månader, säger han till Hänt.

”Jag måste lämna Sverige efter 12 år och flytta tillbaka till Storbritannien, vi har beslutat att inte överklaga då det bara är alldeles för mycket stress att leva varje dag med osäkerhet, det är inte hälsosamt för oss att leva i konstant stress & inte kunna att slappna av till 100 % i det land som jag har kallat hem och älskat i så många år nu. Istället har jag bestämt mig för att respektfullt följa den svenska migrationspolitiken som säger att jag måste åka till mitt födelseland och bosätta mig där, för att få en chans att ansöka om svenskt medborgarskap i framtiden men samtidigt som jag bor utanför Sverige. Detta kan i vissa fall ta några år. Men jag har tilltro till migrationssystemet även om det innebär att vara skild från min fru och mina barn är jag säker på att jag en dag stolt kan kalla mig svensk igen som jag var före Brexit-folkomröstningen.”, skriver Kenny vidare i ett meddelande till Hänt.

Annons

Kenny Solomons tvingas lämna Tess Merkel och barnen

Tess och Kenny har inga gemensamma barn, även om Kenny verkligen ser Tess barn Neo Merkel, 21, och Minya Merkel, 17, som sina egna i allra högsta grad.

Nu berättar han att familjen kommer vara hans högsta prio när det gäller den här nya situationen som en utvisning innebär.

”Naturligtvis är detta en dramatisk förändring i mitt liv eftersom jag absolut inte vill lämna mitt adopterade hem på över ett decennium. Men även med utmaningen att leva separat från min fru och mina barn kommer vi att få det att fungera. Och kanske en dag kan jag slå mig ner här och leva det liv vi har drömt om så länge nu. Det här är bara ytterligare ett steg i livet, men att jag kommer att använda detta för att stärka min kärlek till min familj och vackra fru på alla möjliga sätt.”, skriver Kenny till Hänt och fortsätter:

”Men det är inte sista gången du ser mig, även om jag inte kan bo här för stunden i mitt hjärta är jag fortfarande svensk och jag kommer fortsätta engagera mig i att leva som svensk även i ett annat land. Livet är inte alltid lätt men vi är starka nog att hantera detta skifte och jag kommer att fortsätta att försörja min familj från månen om jag måste.”

Nu håller Kenny på med formaliteter och pappersarbete inför flytten. Men målet är solklart: Han kommer komma tillbaka till Sverige en dag och fram tills dess kommer han fortsätta stödja Tess och barnen oavsett vad.

FOTO: Hänt

Annons