LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kenny Solomons stoppad av polisen – barnens chock efter händelsen

10 aug, 2023 
Johanna Talamo
Kenny Solomons och Tess Merkel
Nyligen möttes vi av det dystra beskedet att artisten Tess Merkels man Kenny Solomons kommer utvisas. Han har sedan dess kämpat för att migrationsverket ska ändra sitt beslut.
Nu berättar han om chocken som uppstod för barnen i mötet med gränspolisen.
– Hade inga ord, säger Kenny.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tess Merkel om livet med Kenny – efter skilsmässokaosetBrand logo
Tess Merkel om livet med Kenny – efter skilsmässokaoset

Sångerskan Tess Merkel, 53, som är känd från discogruppen Alcazar gifte sig med maken Kenny Solomons för sex år sedan. Men makarna har varit ett par i hela tio år. Tess har barnen Neo Merkel, 20, och Minya Merkel, 16, från en tidigare relation med Greger Andersson.

Tess Merkels man Kenny Solomons stora sorg – utvisas

Tidigare i somras delade Kenny med sig av ett inlägg på Instagram. I inlägget skrev Kenny att han blev stoppad från att komma tillbaka in i Sverige efter en vecka i Grekland.

Situationen löstes då tillfälligt eftersom gränspolisen då gjorde ett undantag så att Kenny fick stanna som turist i 90 dagar.

Det var efter att Kenny skickat in en blankett för förlängning av sitt uppehälle 2021 som hans uppehållstillstånd hävdes.

”Jag har personligen besökt migrationsverket ca 10 ggr och försökt fått svar på mitt problem och ingen vet vad det är som gäller?”, skrev han på Instagram.

I en privat meddelande till Hänt har Kenny tidigare berättat om känslorna inför att han snart kommer bli utvisad.

Annons

”Det konstigaste är att jag känner mig svensk och var lagligt svensk i 9 år innan brexitbytet”, skrev Kenny då.

Kenny fortsatte att förklara att han varit i kontakt med migrationsverket och då fått beskedet att han kommer behöva ansöka om nytt uppehållstillstånd utanför Sveriges gränser, vilket kan ta upp till 16 månader.

”16 månader borta från min familj och mitt liv här i Sverige, är allt jag har här, min själ hör hemma här, jag förstår att de senaste åren i världen har varit väldigt utmanande och så många har det miljontals gånger värre än jag.” skrev Kenny då och fortsatte:

”Jag förstår verkligen den långa väntan på att saker ska flytta fram. Men kan jag inte vänta på ett beslut här i mitt svenska hem med min fru och mina barn? Och arbeta betala min skatt och leva efter bästa förmåga som svensk.”

Kenny Solomons om barnens chock i mötet med gränspolisen

Vid mötet med gränspolisen på Arlanda var Kenny Solomons i sällskap med hustrun Tess Merkel men även med Tess barn.

Annons

I det senaste avsnittet av podcasten Bathinas skilda möten gästar Kenny Solomon och då berättar han om barnens chock i mötet med gränspolisen.

– De sa då, du får inte komma in, du har inga rättigheter att bo i Sverige. Jag kunde inte ens prata, jag hade inga ord, säger Kenny och fortsätter:

– Tess och barnen var bredvid mig, sen säger Minya, dottern ”får du inte komma in Kenny?” Hon kunde inte förstå alls att det inte var en möjlighet att jag kunde få komma in till mitt hemland.

Han tycker dock att gränspolisen skött sitt arbete på ett bra sätt och även hade ett bra bemötande, även om det blev fel framför barnen.

– Så det var lite roligt, eller inte roligt men Minya som är 16 åringen säger ”okej jag ska gå ut och hämta vårt bagage, jag väntar utanför, ses om fem minuter”, säger Kenny och fortsätter:

– Hon kunde inte förstå att det var sant. Sen stod jag med Tess och väntade i två, kanske tre timmar för att få svar från gränspolisen på Arlanda. De var jättesnälla och professionella, jag respekterar att de måste göra sitt jobb.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons