ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kenneths vassa drag – släpper låt om infekterade dansbandsbråket i Vikingarna

09 jun, 2023 
Kenneth och Christer Sjögren
Konflikten mellan Vikingarna-profilerna figurerar fortfarande.
Nu avslöjar Kenneth Wahlberg att han skrivit en låt om det infekterade bråket.
– Jag tror inte de som den är riktad mot riktigt kommer tycka om låten, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

När dansbandet Vikingarna till en början startade var det Stefan Borsch, 76, som var sångare. Men bara efter fem års tid tog istället Christer Sjögren, 73, över som frontman i bandet.

År 2004 kom Christer och resten av Vikingarna med ett dystert besked, de hade då bestämt sig för att lägga ner. Men 2016 kom de med en comeback, då med namnet Nya Vikingarna och sångaren Kenneth Wahlberg, 54.

Nya orden om infekterade bråket mellan Vikingarna-profilerna

I juli 2017 valde Nya Vikingarna att lägga ner, något som berodde på bråk i bandet. Istället klev Christer Sjögren in i bandet igen som numera går under Vikingarna igen. I en intervju med Hänt berättar nu Kenneth om det infekterade bråket.

– Efter många om och men och mycket jobbig tid så har jag faktiskt börjat komma tillbaka i vardagen, säger Kenneth och fortsätter:

Annons

– Nu har det gått sex år sedan Nya Vikingarna och jag håller väl på lite och kontaktar folket som var med och ställer de lite mot väggen. Varför det gick som det gick och varför de gjorde som de gjorde.

Bråken inom bandet grundade sig i flertal konflikter och började redan tidigt menar Kenneth.

– Våra bekymmer började väldigt tidigt. Utåt sätt såg det ut som att det var hallelujah och jättebra men det var mycket gnissel tidigt.

Hur har du mått under de senaste åren?

– Jag har mått skit alltså. När man blir uthängd i massmedia, en helt offentlig uthängning som det blev av mig då mår man inte speciellt bra. Jag ska tacka gud för att jag har haft så bra vänner och familj som verkligen har stöttat mig igenom den tiden. Jag blev sjukskriven, det var vuxenmobbning. Det var så många saker som inträffade, jag blev jäkligt dåligt behandlad.

Kenneth Wahlberg släpper låt om bråken i Vikingarna

Efter en längre paus har Kenneth nu skapat ny musik som han känner sig redo att släppa.

Annons

– Jag håller på nu och har skrivit lite låtar. Några av låtarna blir riktade mot det gamla gänget. Jag kommer eventuellt släppa en låt i sommar som blir min sista dansbandslåt. Den är en känga till hela det gänget egentligen. Låten heter "hej hej". Det är mycket ironi, säger han och fortsätter:

– Låten kommer bli en låt med glimten i ögat. Jag tror inte de som den är riktad mot riktigt kommer tycka om låten.

Kommer man fatta tydligt att det är just dem det handlar om?

– Ja. Låten handlar om att eftersom de inte svarar mig i telefon så kommer jag åka till de och knacka på när de står inför någon spelning eller så. Jag vill prata ut, jag vill höra deras historia och höra varför de gjorde som de gjorde. Jag har en verklighet men den är inte samma som deras verklighet. Jag kommer inte ge upp, jag kommer inte ta nej som ett svar.

Hänt har sökt Vikingarna via bandets presskontakt.

FOTO: TT

Annons