LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kendall Jenner i tårar efter kritiken: ”Skulle aldrig ställt upp”

04 okt, 2017 
Efter att Kendall Jenner medverkade i en Pepsi-reklam i våras gick mänger av folk till attack mot både henne och varumärket. Nu talar hon ut om känslorna efter kritiken, i den nya säsongen av ”Keeping up with The Kardashians”.
Annons

Det var i april tidigare i år som Kendall Jenners, 21, reklam för Pepsi lades ut på Twitter av hennes mamma, och kort därefter följde en raseristorm. “Momagern”Kris Jenner, 61, var så klart stolt över sin dotters insats, men resten av USA var inte lika nöjda med den. I familjens realityserie “Keeping up with the Kardashians” uttalar sig Kendall nu om skammen efter reklamfilmen.

– Om jag visste hur det här skulle bli hade jag såklart aldrig ställt upp… Jag mår dåligt över att någon blev sårad, berättar en gråtandes Kendall i avsnittet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Pepsi var snabba med att backa och drog tillbaka reklamen redan dagen efter.

”Vi ber om ursäkt för att ha satt Kendall Jenner i den här situationen”, skrev företagets företrädare då.

I filmen kunde vi se Kendall som går ifrån ett modelljobb för att vara med i ett demonstrationståg, och orsaken till att så många rasade var att Pepsi tycktes utnyttja protetsrörelsen ”Black Lives Matter” som demonstrerar mot övervåld från poliser i USA. Det hela slutar med att Kendall ger poliserna en burk Pepsi, som tar en klunk och ler. Och efter det följer ett jubel från demonstrationståget.

“Om bara pappa hade vetat om #Pepsis kraft”, skrev Berince King, som är dotter till Martin Luther King Jr, som drev kampen för afroamerikaners rättigheter innan han blev ihjälskjuten 1968.

”Det här är allt som är fel med vår kultur”, skrev en annan person på Twitter.

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons