Kendall om sorgen efter sin pappas könskorrigering: "Grät"

Första gången hon såg sin pappa i klänning fick Kendall Jenner en chock. Nu berättar hon om sorgen hon kände efter Caitlyn Jenners könskorrigering. – Varje gång jag pratade om det så började jag gråta, säger hon.

Det var i början av 2015 som den före detta OS-medaljören  Caitlyn Jenner, 67, då Bruce Jenner, kom ut som kvinna genom ett omslag för tidningen Vanity Fair. I dag, två år senare, väljer dottern  Kendall Jenner, 21, att för första gången berätta om hur hon upplevde sin pappas beslut att genomgå en könskorrigering.

I en intervju med tidningen Harper’s Bazaar berättar Kendall att hon flera gånger, före det att Caitlyn kom ut, upptäckte ledtrådar hemma. Bland annat hittade hon och lillasystern  Kylie Jenner, 19, peruker och nagellack som inte tillhörde deras mamma, Kris Jenner, 61.

– Det var som ett utdraget detektivarbete. Vi hittade små saker och tänkte ”Det här är inte normalt”. Ett tag tänkte vi ”är han otrogen mot mamma?”, men sedan trodde vi ändå inte det, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Bilden på Kendall Jenner förvirrar: ”Skrattar ihjäl mig”

Vid ett tillfälle, när Kendall gick upp mitt i natten för att ta ett glas vatten, sprang hon på sin pappa i köket, klädd som kvinna i klänning.

– Mitt hjärta stannade. Det var ju bara då hon kunde klä sig som sig själv, klockan fyra på natten, innan vi gick upp på morgonen. Jag blev chockad för en sekund, säger hon i intervjun.

Kendall Jenner och pappa Caitlyn, då Bruce, Jenner.

Kendall Jenner säger att hon till slut ”nästan visste” vad som pågick med pappan, redan innan det att Caitlyn själv berättade. 21-åringen minns också när hennes pappa till slut samlade hela familjen för att berätta om sin kommande könskorrigering och om sorgen hon kände då.

– När hon berättade det för oss, och sa att det här skulle bli på riktigt nu, så blev det ganska känslosamt under några månader. Varje gång jag pratade om det så började jag gråta, för det var som att jag sörjde någon… Någon som jag hade förlorat, säger Kendall och fortsätter:

– Personen finns ju fortfarande kvar, så klart, men rent fysiskt så förlorar man någon. Jag har växt upp med min pappa hela mitt liv, han var den som uppfostrade mig. Det blir såklart en förändring. Men sen börjar man snart förstå att den här personen fortfarande lever. Den finns fortfarande kvar och den är fortfarande underbar. Jag insåg att jag måste vara tacksam över att jag fortfarande har min pappa i mitt liv.

Idag har Kendall vant sig vid pappa Caitlyns förändring och deras relation är lika stark som förut. I intervjun hyllar också Caitlyn sin dotter.

– Vi har ett speciellt band. Hon är lik på mig på så många sätt. Hårt arbetande. Atletisk. Hon älskar bilar. Och jag kunde inte vara mer stolt över henne, säger Caitlyn till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Caitlyns penis-avslöjande: ”Trött på den där jävla saken”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!