LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Kemal, 23, rör Idol-juryn till tårar "Hoppas du inte ljuger nu"

21 aug, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Kemal Prusevic rörde tv4:s Idol-jury till tårar när han sjöng den egenskrivna låten under sin audition. Men det som får dem att häpna är det som han avslöjar innan han tar ton.
Annons

Idol 2018 har dragit igång och redan i första avsnittet när gänget befann sig i Göteborg bjöds det svenska folket på show. I det andra avsnittet åker Idol-juryn till Karlstad och där möts de av Kemal Prusevic, 23, som beskriver sig själv som väldigt kärleksfull, det förmedlar han även i sin musik.

– Jag skulle beskriva mig lite som en hopplös romantiker. Jag drömmer om att träffa någon av en slump jag gillar att det ska komma bara, säger han.

Det var bara 1,5 år sedan som Kemal Prusevic började syssla med sång då han sökte till Idol. Därför var hans erfarenhet inte lika stor som många av de andra deltagarna som prövade på lyckan till en guldbiljett. Och så sent som några månader innan hans audition började han skriva egen musik. Låten som Kemal Prusevic bestämt sig för att sjunga för juryn är just en egenskriven sådan och den är väldigt speciell för honom.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det finns en tjej som jag inte riktigt vågar berätta vad jag känner för. Så då kom den här låten ut då som jag ska sjunga idag, berättar han.

Annons

Inne hos juryn berättar han att hans styrka är texten i låtarna han skriver och känslorna han förmedlar i sången. Det märks tydligt att juryn är lite skeptiska mot att han inte sjungit vidare länge och Alexander Kronlund, 46, erkänner att det gör honom nervös. Men det får han äta upp efter att Kemal Prusevic tagit ton.

– Vänta lite nu, är det på riktigt så att du hållit på så kort stund? Jag hoppas att du inte ljuger nu, säger Alexander Kronlund.

Hela juryn är minst sagt berörd och på Kishti Tomita, 54, rinner tårarna. Hon berättar att texten berörde henne ordentligt och hennes kollegor är beredda att hålla med. Alexander Kronlund är mest imponerad av alla.

– Det är ju en riktig artist som sitter här, säger han.

Nikki Amini, 33, erkänner att hon ville knäppa Kemal Prusevic på nosen och berätta för honom att man inte kan lära sig sjunga på så kort tid, men det fick hon äta upp.

– Jag som hade sett fram emot att få förklara för dig att här kan man inte kliva in hur som helst, så förstör du det för mig, säger hon.

Juryn är utom sig av glädje över den talan Kemal Prusevic visar upp och delar visioner om vad han kommer kunna hitta på under säsongens gång. Att han går därifrån med en guldbiljett var det ingen tvekan om, honom kommer vi att få se mer av i höst.

Foto: IBL

Annons