Katrins varning efter dyra missen på sonens telefon

Katrin Zytomierska upptäckte att stora belopp dragit från hennes konto – och fick till slut reda på att det var hennes egen miss på sonens telefon som var orsaken. Nu varnar hon andra föräldrar.

Bloggerskan Katrin Zytomierska, 39, lär av sina misstag. Onekligen. Och nu varnar hon andra föräldrar för att inte göra samma dyra miss som hon själv råkade göra på sonen Ringos, 6, telefon.

På Instagram skriver Zytomierska hur hon i dagarna blev misstänksam när det började dras märkliga belopp från hennes konto, belopp hon inte alls kände igen. Till slut gick det så långt att hon spärrade alla sina kort hos banken, övertygad om att hon råkat ut för bedrägeri.

Men riktigt så illa var det inte, för till slut kunde hon spåra beloppen till sin sexårige son.

“Ringo har (omedvetet) shoppat Pokémon coins och andra spel på iTunes för flera tusen. Det är såklart mitt fel som knappat in mitt kortnummer i hans telefon, men jisses om jag fått göra detektivarbete”, skriver hon.

Katrin Zytomierska har varit i kontakt med Apple och ska få tillbaka pengarna, men enligt henne är det något man bara kan få en gång.

LÄS OCKSÅ: Gravida Katrin Zytomierskas nakenbild hyllas

“Så nu ska jag installera en spärr på hans telefon men gissa om jag skrattade när jag fick veta orsaken. Igår spärrade jag alla mina kort för banken trodde det var en skam”, skriver hon vidare.

Samtidigt tipsar hon andra föräldrar att sätta en spärr på sina barns köp.

Hennes följare vittnar om att samma sak hänt för dem, att barnen på ett eller annat vis lyckats komma runt spärren och köpa virtuella “måsten” enligt sig själva.

“Min son råka oxå göra det en gång i ett spel, han köpte massa frukt för över 2000kr till några djur”, skriver en person.

“Min son (som vi trodde inte kunde läsa så bra) köpte gubbar för 6000 på ett spel. Skrattade också, mest för att han hade lärt sig koden i smyg”, vittnar en annan person.

https://www.instagram.com/p/BQzsA4MFnQT/?taken-by=katrinzytomierska

LÄS OCKSÅ: Katrin Zytomierskas kamp om babynamn: ”Inte alls överens”

FOTO: Ibl /Instagram

SENASTE NYTT!