Artikeln innehåller reklamlänkar

Katrin Zytomierskas ilska mot spelet Fortnite: Provocerande

Katrin Zytomierska låter inte sonen spela Fortnite

Katrin Zytomierska vägrar låta sin 8-årige son spela våldsspelet Fortnite. Nu rasar hon mot andra föräldrar som låter barnen spela det: "Bli inte förvånade om era barn sen blir våldsamma. Just saying", skriver hon på Instagram.

Att vara förälder till barn som växer upp i dagens samhälle är helt annorlunda mot för bara 10 år sedan. Det är något nöjesprofilen Katrin Zytomierska, 41, börjat tala högt om på sina sociala medier.

Hon är mamma till sönerna Ringo, 8, Rambo, 5, och Falke, 1. Katrin tvingas dagligen ta ställning till vad de får – och framför allt inte får – göra.

Något Katrin Zytomierska säger tvärt nej till är att äldsta sonen Ringo ska få spela våldsspelet Fortnite. Ett kontroversiellt spel där man spelar i lag och ska döda det motsatta laget med skjutvapen.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

“Fortnight – det vägrar jag, så enkelt beslut. Jävla sjuka föräldrar som tillåter våldsspel – sorry”, skrev Katrin Zytomierska häromdagen när hon listade vad hon tycker är okej och inte.

Genast sattes diskussionen igång i hennes kommentarsfält där andra föräldrar talade om vad de tycker om att barn spelar spel där det finns våld inblandat i bilden. Och meningsskiljaktigheterna var enorma.

“Vi är många föräldrar till barn som älskar detta spel. Har världens lugnaste kille med största empatin i världen. Jag har pratat med honom om vad jag tycker om våldet i spelet och han tittade på mig och log som om jag var helt korkad: mamma, det är ett spel, det är inte på riktigt. Jag insåg att det är inte värre än när man själv slogs mot drakar i gamla hederliga Nintendo för 30 år sedan”, skriver en person.

“Du gör helt rätt! Det finns forskning som tyder på att det kan ge försämrad förmåga till empati och något förhöjd aggressivitet hos vissa barn som spelar mycket våldsamma spel. Andra effekter som spel med skadligt innehåll för åldersgruppen kan ge upphov till är exempelvis påverkan på sömn, oro och rädsla samt en förlegad kvinnosyn och stereotypa människoskildringar”, tycker en annan.

Katrin Zytomierskas uppfattning om spelet har definitivt inte ändrats efter att hon publicerade sitt första inlägg. Istället har hon i ytterligare en text som lades upp under tisdagskvällen förtydligat sitt resonemang och erkänner att hon nått en överenskommelse med 8-åringen.

“Jag tror att Ringo till stor del är en så fin och snäll kille för att vi vägrar att han exponeras för våld”, inleder hon ett inlägg.

Katrin beskriver hur sonen uttrycker att “alla spelar och tittar på Fortnite”, medan Katrin och pappa Bingo Rimér tvingas stå på sig och argumentera varför inte Ringo får göra det.

”Du är mycket coolare än alla andra, du håller inte på med våld”, säger jag. ”Kolla jag kan danserna”, säger Ringo och visar mig urlöjliga steg. ”Vi dansar så här istället”, säger jag och dansar andra steg. Ringo skrattar och suckar. ”Säg vad du vill ha från mig för att du aldrig mer ska fråga om fortnight?”, frågar jag”, skriver hon.

Nu har hon gått med på att Ringo ska få gå på fotbollsmatcher när han vill och kan. De har dessutom lovat honom ett golfset i julklapp och en weekend till Portugal.

“Jag kommer göra allt allt allt för att hålla mitt barn från saker där folk skjuter varandra. A men det skulle väl kanske vara att jag låter honom se en dokumentär om krig i världen i så fall. Om det går så långt. Blir otroligt provocerad över vuxna människor som tillåter våldsspel. Bli inte förvånade om era barn sen blir våldsamma. Just saying”, avslutar Katrin Zytomierska sitt starka inlägg.

LÄS OCKSÅ: Katrin Zytomierskas barnbesked – 7 månader efter uppbrottet

LÄS OCKSÅ: Raseriet mot Katrin Zytomierska efter Carolas barnbild: ”Är helt sjukt”

FOTO: Ibl, Instagram

 

Senaste nytt