TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Katja Luján Engelholm saknas i Let's dance 2023 – nu svarar kanalen

18 feb, 2023 
André Färnsveden
Katja Luján och Eric Saade i bild.
Årets säsong av Let's dance är nu runt hörnet och dansarna har presenterats.
Men några av tittarfavoriterna syns inte till.
Nu svara kanalen på frånvaron.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eric Saades fina hyllning till danspartnern Katja inför finalenBrand logo
Eric Saades fina hyllning till danspartnern Katja inför finalen

Varje år paras kändisar ihop med en professionell dansare för att genomgå det ultimata danstestet i Let's dance. Vecka efter vecka ska de utvalda profilerna visa upp sina färdigheter och ständiga utveckling på den stora scenen.

Efter sina respektive nummer kommer en bedömning från juryn, som sedan läggs ihop med tittarrösterna, för att avgöra vem som går vidare i nästa danstävling och slutligen vem som tar hem den berömda glasskon.

I fjol var vinnaren Eric Saade, 32, som redan från start sågs som en vinnarkandidat. Det gjorde det inte heller lättare för motståndarna att han var ihopparad med ännu en tittarfavorit, nämligen Katja Luján Engelholm, 31.

Tittarnas chock – Katja Lujan saknas i Let's Dance 2023

Nyligen presenterade TV4 årets dansare i ett inlägg på Instagram. Men två av favoriterna lös med sin frånvaro – Katja Luján och Linn Hegdal. De båda har tävlat mot varandra i de senaste två finalerna av programmet men ska nu alltså inte vara med i tävlingen.

Annons

I kommentarsfältet under inlägget är fler av fansen chockade över beskedet.

Var är Katja”, skriver en följare.

Saknar Linn Hegdal och Katja Lujan. Såå tråkigt!!”, kommenterar en annan.

Vad hände med Linn och Katia???”, tillägger en tredje.

Saknar Linn Hegdal och Katja Lujan dock”, skriver en fjärde.

När Hänt når kanalen ger de ett svar på varför dansarna saknas. Kanalen förklarar att det varierar från år till år vilka som är med.

Det varierar lite från år till år vilka dansare som är med i Let's dance”, skriver Fia Fång exekutiv producent på TV4.

Linn Hegdals dystra besked om Let's Dance

När nyheten om att Linn Hegdal saknades i programmet valde hon själv att bryta tystnaden och berätta för sina följare om varför hon valt att inte medverka. Linn började nyligen studera och behövde ta ett beslut då Let's dance och plugget krockade.

Annons

Nu ska jag inte göra en alldeles för stor grej av detta… Men! Jag har bestämt mig för att inte vara med i årets säsong av Let's dance. Som ni vet så pluggar jag heltid och terminen jag går nu kunde inte kombineras med en massa dans tyvärr. Så efter många om och men landade jag i att tacka nej och satsa på skolan istället. I alla fall i år..

Däremot kommer hon att stötta från publiken, så kanske får vi se Linn i rutan någon gång under säsongen.

Känns jättekonstigt, lite sorgligt men ändå rätt. Mest för att det där jobbet är något av det roligaste jag någonsin gjort och varit mitt liv de senaste fem åren. Det kommer kännas lite tomt. Men!!! Jag kommer få sitta i publiken och uppleva programmet utan stress för första gången och samtidigt vara ett steg närmare min examen.

När Hänt når Katja kan hon bekräfta att hon inte kommer att vara med.

”Ja det stämmer har valt att tacka nej i år”, skriver hon i ett meddelande på Instagram.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons