Karl Martindahl försvann efter Fame factory – så lever han idag

Karl Martindahl

TT
Karl Martindahl gjorde succé i Fame factory 2004.
Sedan dess har mycket skett – så här lever han idag!

Karl Martindahl, 40, slog igenom med buller och brak då han medverkade i Bert Karlssons Fame factory. Karl slutade på en andra plats i tävligen 2004 och redan samma år deltog han i Melodifestivalen med bidraget Love turns water into wine. Även där gick det relativt bra då han röstades vidare till Andra chansen, men sedan tog det stopp.

Karl startade flera olika band

Musikkarriären fortsatte dock, Karl bildade nämligen gruppen The Wallstones med Fame Factory-kollegan Johan Becker, 49. Gruppen tävlade sedan med låten Invisible People i Melodfestivalen 2005, men blev dessvärre utslagna redan i sin delfinal.

Karl Martindahl och Johan Becker.

Karl Martindahl och Johan Becker tävlade i Melodifestivalen 2005.

TT

Karl startade sedan det nya rockigare bandet Charlie Emm, men projektet las ner efter några år. Samtidigt gick det dock bättre för hans andra tributeband The Compleatles vilka enbart spelade Beatles-covers och har haft massvis med bokningar sedan 2008 och framåt.

Försvann plötsligt från rampljuset

Men även om Karl hade många bollar i luften och såg ut att lägga all fokus på musiken så försvann han plötsligt från rampljuset. Karl led sedan av psykisk ohälsa under flera års tid men 2018 fann han tillbaka intresset för musik och släppte sin första singel på tio år – Ingen annan, bara du. I samband med detta berättade han om den tuffa tiden som varit.

– Jag reds av demoner i rätt många år, om man ska sammanfatta det. All energi jag hade gick åt till att ta sig upp på morgonen, försöka ordna en dräglig vardag för min familj, försöka må bra och ta hand om de viktigaste sakerna: Mat på bestämda tider, få barnen till skolan i tid och liknande, sa han då till Aftonbladet.

Så lever Karl Martindahl idag

Förutom musiken har Karl idag ett annat stort intresse – nämligen odling. Förra året släppte han sin bok Den goda skörden – hur odlingen blev min terapi.

– Jag hade inget trädgårdsintresse när vi flyttade hit 2012 och var ganska skrämd över att det var så mycket att sköta. Men så hittade jag odlingen som på sikt visade sig vara otroligt bra för mig och mitt mående. Det tog mig igenom min värsta livskris. Jag skulle rekommendera alla att bruka den mark du har. Du kan odla även i en liten trädgård eller på en balkong, har Karl sagt till Expressen 2019.

Idag är Karl gift med kärleken Anna, 37, och paret har tillsammans barnen Stella, 10, och Lennon, 7. Tillsammans bor familjen i en sekelskiftesvilla i Jönköping. Om fokuset framöver bara läggs på trädgårdsintresset eller om det blir mer musik återstår att se.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Yohio försvann från rampljuset efter succén – så lever han i dag