LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Karl Fredrik bortknuffad av Marko – detta har hänt: ”Jag har hört att..”

12 mar, 2024 
Linn Seipel
MARKO LETHOSALO KARL FREDRIK GUSTAFSSON
Karl Fredrik på Österlen tvingades ur tablån för något år sedan, nu avslöjar Karl Fredrik själv att Marko Lethosalos framgångar med mamma Irma kan ha ett finger med i spelet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här fångas Karl Fredrik och Petters magiska kyss på filmBrand logo
Här fångas Karl Fredrik och Petters magiska kyss på film

Floristerna Karl Fredrik Gustafsson, 37, och Petter Kjellén, 41, har varit ett par i över tio år och år 2021 tog de även det stora steget att förlova sig.

Av olika anledningar blev bröllopet uppskjutet, men nu har de äntligen satt ett datum. Eller rättare sagt två – de kommer nämligen att göra det dubbelt upp! Ett bröllop i Frankrike och ett på gården i Österlen, båda med en mängd detaljer som inte låter gratis.

Men det går ingen nöd på Karl Fredrik och Petter, trots att deras tv-program Karl Fredrik på Österlen lades ned häromåret. Pengarna rullar in ändå!

– Det är klart att tv är en inkomstkälla, men det vi framförallt lever på och har levt på är ju verksamheten på Eklaholm, mina böcker, vår gårdsbutiksförsäljning, vår konsultverksamhet. Men sen så har vi våra egna viner också, och det kan jag har säga har varit en lukrativ bransch.

Annons

Karl Fredrik Gustafsson och Petters miljonregn – snart syns de i rutan igen

Oj, grattis! Vill du säga någonting om vad vi pratar för summor, är det miljoner?

– Ja, men det är det! Det går väldigt bra för oss det vi gör och det är vi väldigt tacksamma för. Det är ingen självklarhet i dessa tider.

Utöver att Karl Fredrik nyligen släppt sin andra bok nyligen, Karl Fredrik. Vårkänslor och trädgårdsmagi, kommer det snart också mer av honom och maken i rutan.

– Vi kan avslöja att vi ska spela in mer tv i sommar, men inte själva programmet. Jag kan inte heller avslöja vad det är. Det är ju så med tv, det är ju väldigt hemligt, säger Karl Fredrik och fortsätter:

– Jag kan säga att det är på samma kanal i alla fall.

Karl Fredrik på Österlen petas – Marko & Irma tar över tittarna

Det är alltså inte en ny säsong av Karl Fredrik på Österlen utan något nytt format som kommer kunna vänta oss. På frågan om huruvida TV4 helt enkelt tyckte att det blev för mycket Österlen-gårdar i tablån (med både dem och Mandelmanns gård, som ju får en ny säsong i början på 2025) svarar Fredrik:

Annons

– Någon sådan diskussion har det aldrig varit, vad jag vet och känner till. Snarare tvärtom att så här ”oj, vad häftigt att man kunde dra så bra tittarsiffror till två program som ändå handlar om odling och trädgård och som utspelar sig på Österlen”. Det är inte därför heller som programmets lagts ned eller pausats. De har ju att göra med de här besparingarna, berättar Karl Fredrik och fortsätter:

– Däremot så har jag hört att exempelvis Marko & Irma drar en publik som säkert tittar mycket på vårt program också och man tänker att de påminner lite om varandra. Alltså Karl Fredrik på Österlen och Marko & Irma. Nu har inte jag sett deras program men jag har träffat dem som personer, de är jättehärliga. Det är säkert den här glädjen och spontaniteten, det finns säkert jättemånga likheter. Så det är sådant fall det jag har hört i att det programmet suger upp mycket av den publiken.

Karl Fredrik avslutar med att förtydliga att det inte finns ett uns av missunnsamhet gentemot någon av dem, och att han är tacksam för de fina säsongerna som han fått göra.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få ett eget tv-program från första början.

FOTO: TV4

Annons