LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Karl Fredrik och Petter väntar utökning i familjen: ”Det blir en...”

26 jan, 2024 
AvOla Lagerström
Karl Fredrik och Petter
Snart slår bröllopsklockorna på Österlen.
Floristen Karl Fredrik och ekonomen Petter blir äkta makar – och grabbarna väntar utökning i familjen.
– Det blir en gräddfärgad Cocker spaniel, säger Karl Fredrik Gustafsson till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredriks skrattattack på röda mattan: ”Druckit lite...”Brand logo
Karl Fredriks skrattattack på röda mattan: ”Druckit lite...”

Hur står det till världens bästa Karl Fredrik?

– Tack som frågar, det står bra till skulle jag säga. Jag är väldigt peppad på 2024. I mångt och mycket känns det som förväntningarnas år. Världen är som den är, men ens eget liv kan man faktiskt styra över en del. Själv ska jag ta det lite lugnare genom att unna mig lite mer ledighet. I perioder har jag stressat för mycket. Jag har till och med fått hjärtklappning och dant, men det ska bli bättre!

Var du vaken med tuppen i morse?

– Nej, inte just i morse. Det blev faktiskt en del extra minuter i sängen. Det gällde hela familjen. Hamlet var uppe och kissade lite. Sedan kröp han upp i sängen. Vi sov till nio. Annars brukar vi gå upp vid sju.

Vem babblar mest vid frukostbordet, du eller Petter?

– Vi äter inte frukost tillsammans, vi har lite olika rutiner. Jag går upp och dricker kaffe. Kanske tar jag ett kokt ägg, en smörgås eller något sådant. Det kan bli lite när som helst under morgonen och förmiddagen, men kaffe tas in löpande. Petter är oftast ute och springer eller promenerar med Hamlet. När han kommer hem tar han en filtallrik eller gröt eller något sådant. Då är jag ute i butiken och jobbar med kunderna eller gör något annat. Vid frukostbordet kan jag sitta och babbla för mig själv – eller så njuter jag av tystnaden. Tro det eller ej, men även en pratkvarn som jag kan uppskatta tystnaden, (skratt).

Annons

För tio år sedan träffades Petter och du över nätet. Pussades ni redan på första dejten?

– Ja, det blev nog en liten puss. Jag minns att vi tog en promenad ner mot vattnet i Ribergsborg. Det var pirrigt och härligt, inte så mycket pang på rödbetan. Det var en kärlek som växte fram, men det var absolut pirr från första dagen!

Du är florist, trädgårdsmästare och inredningsinspiratör. Vad är Petter?

– Han är väldigt mycket! Framför allt är han ekonom. Idag jobbar han bland annat som administratör i företaget med lönehantering, bokföring och den biten. Vi brukar skämtsamt säga att han är vår ”tvåldirektör”. Petter ansvarar nämligen för beställningarna av tvålarna till butiken. Vi säljer 20 000 tvålar varje år. Det är ändå ganska många!

Vad uppskattar du mest när det gäller din och Petters samvaro?

– Tryggheten med varandra. Att vi stöttar varandra. Att vi också inspirerar och pushar varandra. Att vi är ett sådant bra team.

Annons

Karl Fredrik Gustavsson om bröllopet med Petter – gifter sig två gånger

Gifter ni er snart?

Grattis i förskott!

– Tack så mycket! Det blir två bröllop. Först ett litet i Frankrike för 55 personer. Bara vänner, ingen familj. Sedan ett lite större på Eklaholm. Då kommer vi säkert vara 150 personer. Så Frankrike och Sverige. Det blir bröllop i dubbel bemärkelse!

Hur såg din tillvaro ut innan Petter kom in i bilden?

– Jag drev företag. Hade gård och sommarstuga. Jag hade en studentlägenhet i Malmö. Jag umgicks med vänner, jag reste, jag tyckte om det goda livet. Jag hade ett bra liv, men det är härligt att dela sitt liv med någon. Jag tycker om att leva i tvåsamhet. Tycker det är väldigt mysigt. Jag hade ett bra liv, men det blev ännu bättre när jag träffade Petter.

Var växte du upp?

– I Örebro. Där bor mina föräldrar än idag.

Var du klassens plugghäst?

Annons

– Jag var nog både klassens plugghäst och klassens glädjespridare. Jag fick folk att skratta. Det var väldigt omtyckt. Jag fick till och med diplom för det.

Skaffar en till hund – nu utökar de familjen: ”Det blir en...”

Var du djurvän redan som liten grabb?

– Alltså, jag hade hamster och kanin, men inte hund och katt. Mamma var allergisk. Jag var ingen inbiten djurvän. Det har kommit i vuxen ålder. Nu har vi katter och hund. Jag skulle inte klara av ett liv utan djur. Hamlet är vår gemensamma hund. Han är fantastisk. Jag vill ha en sådan där Franks bulldogg, men det får jag inte för Petter, för han säger att bulldoggar inte kan andas så bra. Jag håller med. Det blir en gräddfärgad Cocker spaniel i stället.

Vilket djur är smaskigast på tallriken?

– Älg. Det är elegant, rustikt och gott!

Är du en skicklig hemmakock?

– Ja, det skulle jag säga att jag är. För det mesta blir det väldigt bra. Jag älskar att laga mat. Däremot skulle jag vilja bli bättre på att utveckla och experimentera.

Annons

Hur långt ut på vischan ligger din och Petters gård?

– Den ligger mitt emellan Ystad och Simrishamn. Det är på landet, men om det är någonstans på landet man ska bo så är det Österlen. Det vimlar av vackra butiker och restauranger, det är Sveriges Provence. Jag älskar det här!

Har ni några kändisar i faggorna?

– Ja, ganska många. Rolf Lassgård bor i byn där vi har vårt andra hus. Sedan har du Loa och Rosy Falkman som inte bor speciellt långt härifrån. Även Ulf Lundell, Ernst Kirchsteiger och makarna Mandelmann. Jag skulle kunna rabbla upp ännu fler. I omgivningarna finns det väldigt många härliga personer!

Vad väntar runt det berömda hörnet?

– Petter ringde nyss och sa att vi har fått en tulpanleverens: 6 400 krispiga och nyskördade tulpaner! Det är säsongens första, stora tulpanleverens som vi strax ska ta hand om. Det ska bindas buketter och allt möjligt sådant fint…

Slutligen Karl Fredrik, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Första koppen kaffe. Jag blundar och känner hur solens strålar värmer mitt ansikte. Jag drar åt morgonrocken liten grann och tar en liten trädgårdspromenad för att hälsa godmorgon till alla mina blommor!

FOTO: TV4 play

Annons