LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann – efter succén

18 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Floristen Karl Fredrik Gustafsson gjorde succé i TV-programmet Mandelmanns gård men har nu sin egna show.
I A walk with the dog berättar han nu om relationen till paret efter premiären.
– Världen är inte allt för stor när det gäller den biten, säger Karl Fredrik.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Karl Fredrik på Österlen

I andra avsnittet av Hänts alldeles egna intervjuserie A walk with the dog hälsar vi på hos floristen och trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson, 34, hemma på 1600-talsgården Eklaholm på vackra Österlen. Karl Fredrik har gjort succé med sitt tv-program Karl Fredrik på Österlen och är nu aktuell med andra säsongen av programmet.

Men detta är inte början av Karl Fredriks karriär. När första avsnittet hade premiär var det många som kände igen den glada floristen. Innan Karl Fredrik fick sitt eget program var han nämligen ett uppskattat inslag i vännerna Gustav och Marie Mandelmanns underhållningsprogram Mandelmanns gård.

Karl Fredriks oväntade relation med Ernst Kirschsteiger

Att Karl Fredrik fått ett eget program under samma tid och samma veckodag är dock inget problem. Karl Fredrik på Österlen sänds nämligen på våren medan Mandelmanns gård visas på hösten.

Annons

I A walk with the dog kommer även Karl Fredriks relation till Ernst Kirschsteiger upp på tal då han får frågan kring om han försöker efterlikna den populära tv-profilen.

– Absolut inte. Jag tycker Ernst är fantastisk. Han har varit och handlat i min butik flera gånger med hans fru Ulla. Han kommer ju också från Örebro inte alls långt ifrån där jag hade min sommarstuga så jag har varit och levererat blommor hos honom och gick i parallellklass med hans söner, säger Ernst i programmet.

Vänskapen med Mandelmanns

Även paret Mandelmann kom på tal i samband med frågan då Karl Fredrik menar att alla de stora profiler som finns inom samma skrå har någon typ av relation med varandra.

Annons

– Nej men så Ernst är fantastisk, Mandelmanns är vänner till oss, världen är inte allt för stor när det gäller den biten och jag känner såhär att ”jag gör min grej” och skulle jag inte göra det tillräckligt bra så skulle det inte finnas någon plats för mig. Så att efterlikna någon annan är inget jag är ute efter, säger Karl Fredrik i A walk with the dog.

A walk with the dog är ett intervjuprogram av Hänt som presenteras i samarbete med Svedea. I serien åker programledare Linnea Lundgren hem till sex kända profiler och tar en promenad med dem och deras hundar. Avsnitten släpps varje onsdag kl. 08:00 och finns att hitta på Hänt.se.

FOTO: TT/HÄNT

Annons