LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kaoset under Farmen-finalen som tittarna inte fick se – tvingas bryta tävlingen

17 mar, 2024 
Farmen 2024 är avgjort och det blev Levin som vann!
Final-tävlingen var oerhört jämn och spännande – men det var också rejält kaos...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här bryter alla Farmen-deltagare ihop – tårarna sprutarBrand logo
Här bryter alla Farmen-deltagare ihop – tårarna sprutar

Årets finaltävling i Farmen stod mellan Levin Larsson, 33, och Cornelia Nordensson, 30, och innehöll allt. Först fick de bevisa vad de kan när det gäller den klassiska Torpet-kampen Spiken.

Spiken går ut på att memorera tre punkter på en bräda och sedan vända den upp och ner och träffa rätt. I final-tävlingen hade deltagarna en borr istället för hammare och spik. Det blev Levin som vann den tävlingen och det gav honom 20 sekunders försprång i den "riktiga" tävlingen.

I den riktiga tävlingen sattes deras bonde-kunskap på prov och när man var klar med det skulle man bygga en ränna som transporterar vatten till sin bägare. När den var fylld har man vunnit.

Kaoset under finaltävlingen – glasvasen satt helt fel

Och det blev Levin som var klar med detta först!

Annons

Men det som tittarna dock inte fick se var att det blev kaos med rännorna.

– De hade byggt den sista delen fel. När det upptäcktes skrek de "BRYT!" och så fick vi vända oss om och så fick de göra om. Det var den där sista pinnen som sitter fast i den där glasvasen, den satt för högt upp, säger Levin till Hänt och förklarar vidare:

– Så när jag kom dit med min sista ränna så jag bara "men hallå? Det lutar åt fel håll?". Då började jag tänka massa tankar som "men gud hade jag tagit fel del?". Men då hörde jag bara "Bryt, bryt, bryt". Då var det att den satt alldeles för högt upp så då fick de bryta och gräva ner den djupare.

Levin om avbrottet i finaltävlingen: ”Andas”

Detta ledde ju naturligtvis till en paus i tävlingen.

– Då kände man ju bara "men vad i helvete" och så stod jag och fokuserade och intalade mig själv "andas, bli inte arg nu Levin, bli inte arg".

Var det fel på Cornelias bägare också?

– Ja det var båda två. De satt liksom för högt upp så när den sista rännan kom dit blev det inget fall mot vasen i och med att det lutade åt fel håll. Så det funkade ju inte riktigt. Så nej de fick bryta och göra om båda och så fortsatte vi sedan.

– Men då fick vi ju fortsätta från där vi var, alltså de bara pausade och frös allting. Men det var ju stress och press.

FOTO: TV4

Annons