Kaoset på kronprinsessan Victorias födelsedag – missen i direktsändning

KRONPRINSESSAN VICTORIA, NYHETSMORGON

Victoriadagen 2022 är äntligen här – dagen då kronprinsessan Victoria firar sin 45:e födelsedag. Förberedelserna är i full gång och det gäller att allt blir rätt idag.
Men här händer det som inte fick hända – i direktsändning.
LIVE: Victoriakortegen
0:00

Efter reklamen: LIVE: Victoriakortegen

(0:00)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria fyller idag 45 år! Morgonen tillbringades med den allra närmsta familjen, det vill säga maken prins Daniel, 48, prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6. Resten av kungafamiljen ansluter senare under dagen i det traditionsenliga firandet av Victoriadagen.

Prins Daniel förbereder alltid en liten överraskning för kronprinsessan när hon fyller år och det är en tradition han förhåller sig till även i år.

– Men då ska vi fira, och uppvakta Victoria. Och det ser vi fram emot! Fast det är ju privat, sa prins Daniel till Svensk dam och fortsatte:

– Ja jag brukar ju försöka få till det på födelsedagen... Någon överraskning i alla fall. Så även i år.

Björns nya kärlekslycka – så stor är åldersskillnaden

Så är Hovets upplägg för Victoriadagen på Öland

Victoriadagen går alltid av stapeln på Öland vid Borgholms slottsruin. Nytt för i år är att häst-kortegen beger sig ut på en tur som går genom slottsskogen och ner till hamnen och sedan upp till Solliden där det stora firandet hålls.

I Nyhetsmorgon berättade Hovets informationsschef Margaretha Thorgren om upplägget:

– Klockan 11 så öppnas portarna här till Solliden och då är det ju öppet för allmänheten och i eftermiddag kl 16:15 så kommer kungen och drottningen ut följt av födelsedagsbarnet kronprinsessan, med hela sin familj prins Daniel, prinsessan Estelle och Oscar, säger hon i Nyhetsmorgons direktsändning från Öland och fortsätter:

– Och sedan så hoppas vi att det är många här som besöker Solliden för det är ju så otroligt vackert!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kaoset i direktsändning – inför Victoriadagen

Men innan Margaretha fick ta ton för att börja berätta om firandet blev det minst sagt rörigt. När reportern skulle kopplas upp på länk till studion bröts plötsligt kontakten.

– Godmorgon godmorgon, jag hoppas allting är bra i Stockholm... Eh nu tappade jag er, så jag hör inte, jag fick inte någon återgång där. Så jag är ledsen, jag kommer få köra på känn här lite grann, säger reportern och räddar upp situationen:

– Men välkommen till Solliden, här är helt enastående vackert. Strålande solsken, nästan inga moln på himlen och så en välkrattad gång där vi nu står och väntar på att så småningom grindarna ska öppnas.

Efter introduktionen vänder sig TV4-reportern mot Margaretha Thorgren men hon hinner knappt börja prata innan nästa incident inträffar: det ringer nämligen på reporterns telefon.

– Nu ringer de nog från TV4 till mig förstår du, förklarar reportern och tar snabbt upp sin mobil och klickar bort samtalet.

NYHETSMORGON

Först bröts kontakten med studion och sedan ringde telefonen.

FOTO: TV4

Nu hoppas vi att resten av dagen flyter på felfritt och att kronprinsessan får en riktigt härlig födelsedag!

Lars Lerin om familjelivet med Junior – nya barnbeskedet

Se klippet här!

FOTO: Mikael Fritzon/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN