ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kändisarnas lyxiga hus utomlands – stjärnmäklaren avslöjar detaljerna

01 dec, 2023 
AvPetra Lindell
Kändisarnas lyxiga hus utomlands
Fantastisk utsikt, tropiskt klimat och lyx lyx lyx som Christina Schollin skulle ha uttryckt det.
Allt fler svenska kändisar investerar i drömhus utomlands.
Speciellt Spanien är ett favoritland för många svenska kändisar.
”Det här är SÅN livskvalitet! Jag känner sådan enorm tacksamhet och glädje till mitt nya hem i solen och till mina älskade vänner och familj!”, har till exempel Christinas dotter Pernilla Wahlgrens skrivit om sitt hus i Spanien.
Enligt stjärnmäklaren Niklas Berntzon hos ESNY finns det olika anledningar till kändisarnas ökade intresse att investera i bostäder utomlands.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

LundellhusetBrand logo
Lundellhuset

Många kändisar väljer att köpa bostad utomlands, vad tror du att det beror på?

– I de flesta fall så söker man sig till solen, värmen och ett enkelt liv. Ett mycket trevligt sätt att investera pengar både i sig själv och sin framtid. Men för en del kan det såklart även vara skattemässiga fördelar.

Vad är de flesta kändisar mest intresserade av för typ av bostad?

– Kändisar med en extrovert ådra vill gärna köpa något som sticker ut och visar vem man är. I USA tex är man mer öppen med att man bor dyrt och lyxigt. I Sverige är de flesta mer försiktiga och vill hålla en lägre profil.

Annons
Stjärnmäklaren Niklas Berntzon, som arbetar för ESNY.

Vad är det viktigaste när kändisarna väljer bostad?

– Oaktat prisnivåerna så gör kändisarna sina val grundat på var man kommer trivas allra bäst. Livet går först. Mår man bra så blir man mer produktiv.

Vilken är den lyxigaste "kändisbostaden" som du känner till? Kan du berätta något om den?

– Av respekt till kändisarnas privatliv, så kan jag inte nämna något specifikt. Men allt från 20-bilsgarage, basketplan, helikopterplattor, nattklubb/bar, hemliga bergrum, fullskaliga biografer, skjutbana, bowlingbana till pooler där du dyker ner utomhus och dyker upp utomhus.

Annons

– Det två mest spektakulära jag säljer just nu är en som ligger högst upp i skyskrapan "Karlatornet" på 240 meters höjd och är en "sky-villa" som sträcker sig över tre våningsplan med en privat hiss inne i bostaden och en pool med bastu på den stora takterrassen.

– Samt en 510 kvm Östermalmssvåning på ett och samma våningsplan. Helt unikt. Med sex balkonger, en takterrass och en sträcka på ca 40 meter som löper genom ett flertal vackra sekelskiftesrum i fil med utsikt ner mot Strandvägen. Som om inte det vore nog så är avgiften 0 kr/månaden. Vi får se vilken kändis som hinner knipa den först av alla.

Vad är det som trendar mest just nu?

– Just nu trendar det med att hålla hårt i plånboken, antingen av rent behov eller för att du inte vill göra en dålig affär. Mina bästa köpare just nu växlar in euro eller dollar och har därmed automatiskt en generös rabatt.

Har du sålt något lyxhus till någon kändis?

Annons

– Det har blivit ett antal genom åren, både lägenheter och hus i Stockholm och Göteborg, inom näringsliv, idrott, film och musik. Det många kanske inte känner till är att vi faktiskt har en relativt stor grupp internationella storkändisar som rör sig på våra städers gator klädda som helt vanliga medborgare. Det är en hederssak att inte nämna någon vid namn eller adress.

KÄNDISAR SOM ÄGER HUS UTOMLANDS:

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren slog på stort för några år sedan då hon köpte sig ett rosa drömhus i spanska Marbella som hon kallar för ”Casa rosa”.

Annons

”Det här är SÅN livskvalitet! Jag känner sådan enorm tacksamhet och glädje till mitt nya hem i solen och till mina älskade vänner och familj!”, har Pernilla Wahlgren skrivit på sin Instagram.

Sen köpte sig Pernilla ännu en lyxvilla i Marbella – Casa piña – Piña är det spanska namnet för ananas, vilket baseras på Pernillas förkärlek till ananas. Här tillbringar hon och kärleken Christian Bauer så mycket tid de bara kan tillsammans.

Annons
Annons

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli.

Artisten Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen bor i ett exklusivt hus i Djursholm strax utanför Stockholm. De äger även ett hus i Åre OCH härom året slog de dessutom till på en riktigt lyxhus i exklusiva Marbella i Spanien.

Annons

Huset byggdes av fastighetsbolaget Celine Property Group, som har specialiserat sig på överdådiga villor. I mäklarannonsen beskrivs Perrellis nya hus som ett kontemporärt projekt med maximalt skyddad insyn.

Huset är 745 kvadratmeter stort och har enorma terrasser, fem sovrum samt sju badrum. Garaget har dessutom plats för tre lyxbilar,. Huset har även en 50 kvadratmeter stor infinity-pool med utsikt över havet. Huset ligger i söderläge så familjen kan njuta av den spanska solen hela dagen.

– Det är ett väldigt fint område, det är lugnt och det är knäpptyst. Det här är precis vad vi letat efter, berättade Charlotte Perrelli för Aftonbladet strax efter köpet.

Paret letade över två år innan de hittade rätt. Charlotte Perrelli ville däremot inte kommentera prislappen på villan, som ska ha legat på hela 50 miljoner kronor enligt sajten.

Annons
Annons
Annons

Carolina Gynning

Carolina Gynning.

Carolina Gynning köpte sin drömlägenhet med en 70 kvadratmeter stor terrass på den spanska ön Ibiza för fem år sedan.

– Jag har köpt mitt drömboende på Ibiza. Det har jag drömt om att göra så himla länge och nu har jag äntligen gjort det, har hon tidigare sagt till Expressen.

”Där ska det bli värsta hippieoasen och jag ska hänga där med alla mina coola konstnärsvänner. Sluta aldrig drömma och ge aldrig upp. Till slut kommer du hitta ditt paradis. Jag har hittat mitt", skrev hon på sin blogg.

Annons
Annons
Annons

Christina Schollin & Hans Wahlgren

Christina Schollin.

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren bor halva året i sitt älskade hus Casa Angel i den lilla spanska staden Nerja, några mil öster om Malaga.

Annons

– Jag drömde väldigt länge om ett andra hem i solen och ville hitta någonstans där jag kunde skapa det. Inte så mycket det att jag ville ha ett semesterboende utan ett hem i solen där jag kunde slappna av, stressa av och njuta av värme och sol. Bara vara. När vi fann det här, blev det precis så som jag drömde om, har Schollin sagt till Expressen.

Annons

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing.

Även Linda Bengtzing älskar sitt Spanien. Sångerskan har länge längtat efter en fristad att fly undan till då och då – och nu har hon ett lyxigt hem vid havet utanför Marbella.

Annons

– Jag skriver mycket nu, det var därför jag köpte det, inte som en investering, utan för att jag behöver komma ifrån när jag skriver. För hemma slutar det med att jag bakar, städar, tvättar, gör allt. Jag får inte gjort det jag ska, har artisten berättat i ”Kändispodden”.

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby.

Programledaren Tilde de Paula Eby och maken Thomas har investerat i ett drömhus på med en stor terrass och utsikt över havet och bubbelpool på soliga Mallorca, Spanien.

Annons

– Vi har unnat oss den lyxen nu, när både jag och min man jobbar ganska mycket, att äntligen köpa vårt sommarställe. Vi har ju aldrig haft något sommarställe eller stuga eller så, har Tilde de Paula Eby tidigare berättat.

Per Morberg

Per Morberg.

Per Morberg har tillsammans med sin fru Inese byggt ett hus i det tropiska paradiset på ön Bequia i Karibien. Dit flyr de gärna under svenska vintern och Per får, inte så konstigt nog, inspiration till sitt skrivande.

Annons

– Det är ett sånt bra ställe att sitta i lugn och ro, när man kan göra allting över nätet. Det är så modernt nuförtiden. Även för en gammal gubbe, har Morberg tidigare sagt om sitt lyxhem till Expressen.

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist och expojkvännen Jimmy Källqvist köpte tillsammans ett ljuvligt hem på 218 kvadratmeter i fiskebyn Hout Bay, strax utanför Kapstaden i Sydafrika.

Annons

– Jag har längtat efter ett eget hus i Sydafrika sedan mitt första besök 1994 och nu har det blivit verklighet, har Carola Häggkvist tidigare sagt till Vi i Villa.

”Jag älskar mitt hem i Sydafrika. Zoe älskar att vara här också”, skriver stjärnan på Instagram.

Annons

Jesper och Mia Parnevik

Mia och Jesper Parnevik.

Efter att paret Parnevik sålde sitt välkända, över 1000 kvadratmeter stora hus, för 67 miljoner kronor förra våren letade de länge efter sitt nya drömhus. Men till sluta hitta de huset de drömt om. 200 kvadratmeter stort, har tre sovrum, tre badrum och ett ljust och öppet vardagsrum. Två härliga balkonger med utsikt ingår också och en omgivning med grönskande palmer. Den stora uteplatsen bjuder på pool och möjlighet till grillkvällar med vänner och familj. Även det ligger i Florida. Nya huset är en tvåplansvilla i området Ocean Walk i Jupiter, Florida kostade 12,4 miljoner svenska kronor.

Annons

– Det är ett område som jag har älskat väldigt länge. Det är bara 100-200 meter till havet, vi har goda vänner som bor där, berättade Mia för Expressen strax efter husköpet.

Fredrik Eklund

Fredrik Eklund och maken Derek Kaplan.

Mäklaren och realitystjärnan, Fredrik Eklund bor sedan 2019 i kändistäta Beverly Hills med sin man Derek Kaplan och deras tvillingar Milla och Freddy. Men nu ska de flytta till Miami och hyr därför ut sitt färgglada och lyxiga hem på drygt 500 kvadratmeter på obestämd tid. Huset har sju sovrum, lika många badrum och pool och bastu. Från köket kan man kliva direkt ut till den insynsskyddade trädgården och poolområdet. Vill man bo som en kändismäklaren så är hyran, utan möbler, strax under 550 000 kronor, i månaden.

FOTO: TT/Instagram/pressbild

Annons