TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ilskan mot Danny efter cancer-inlägget: "Obehagligt"

11 dec, 2017 
Malin Ljung
LÄS OCKSÅ: Pegs tatueringsmiss – ångrar den på grund av Danny
Annons

Artisten Danny Saucedo, 31, kritiseras hårt av båda fans och kollegor efter ett inlägg han publicerade på Instagram i söndags. Där ska han enligt Nyheter 24 ha skrivit att cancer orsakas av svampinfektion – men i efterhand har han raderat inlägget och lagt upp ett nytt inlägg där han konstaterar följande:

“Tog bort min förra post om relationen mellan försurning i kroppen och cancer. Verkar som vi uppfattar saker olika, för mig är det logiskt att det man stoppar i sig påverkar kroppen och helheten. Framtiden får avgöra. Önskar er alla bara gott och kärlek”, skriver han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Danny har i sitt eget kommentarsfält redan lämnat diskussionen med slutorden:

“I den sura miljön så trivs cancer-svampen, men jag orkar inte tjafsa med negativa människor som inte ens vill lyssna. Bless”.

Påståendet har mött stort motstånd bland fans, men även experter och kollegor har uttalat sig. Däribland artisten Marit Bergman:

Annons

“Du vet att jag älskar dig Danny men jag tycker det är obehagligt när du sprider myter som såpass allvarliga saker som cancer till dina följare”, skriver Bergman.

Att cancer är en svampinfektion är ett påstående som hittills saknar stöd från forskning. Lena Claesson-Welsh som är utsedd till Årets Cancerforskare har till Aftonbladet uttalat sig om Saucedos inlägg.

– Jag kan säkert säga att det inte finns någon grund för det här påståendet. Man sprider ju oro. Det är ju ett led i det här med falska nyheter och grundlösa fakta. Har man ett förtroendeuppdrag ska man vara extra försiktig, säger hon till tidningen.

FOTO: Ibl

Annons