LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kändisarnas hemliga vinterparadis – här kan du träffa stjärnorna

11 feb, 2019 
AvAnna Shimoda
Thailand, Jennifer Lopez
Planerar du semester och vill träffa kändisar? Här är stjärnornas hemliga vinterparadis.
✔︎ Svenska kändisar som Carola Häggkvist, Pernilla Wahlgren, Anna Book och Charlotte Perrelli
✔︎ Utländska storheter som Naomi Campbell och Jennifer Lopez
✔︎ ”Här kan jag leva i nuet på ett helt annat sätt än hemma”
Annons

Nu längtar många efter sol och ljus. Här är några av kändisarnas hemliga vinterparadis.

Omåttligt populäre skådespelaren Kjell Bergqvist, 65, skaffade sitt drömhus i Thailand redan 2008. I år firar han och hustrun Karin, 47, tio år som temporära Thailandsbor.

Huset har de byggt själva och det ligger i Huay Yang, 30 mil söder om Bangkok.

– Jag gör nåt om året annars är jag i Thailand och tar det väldigt lugnt. Jag är jättenöjd över det. Jag har frusit färdigt, har Kjell förklarat i Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sångfågeln Carola Häggkvist, 52, bosatte sig nyligen i Steninge Slottsby i Sigtuna strax norr om Stockholm, men när kylan och tristessen kryper på kan hon, pojkvännen Jimmy Källqvist, 48, och dottern Zoe, 9, fly till sitt härliga hus i Kapstaden i Sydafrika.

– Jag har längtat efter ett eget hus i Sydafrika sedan mitt första besök 1994 – och nu har det blivit verklighet! Det är ett vitputsat hus som ligger i fiskebyn Hout Bay, strax utanför Kapstaden. Jag har köpt det tillsammans med min pojkvän Jimmy, har Carola förklarat i tidningen Vi i Villa.

Carola Häggkvist.
Carola Häggkvist. FOTO: Eero Hannukainen / IBL

Köpt hus i Marbella

Det var i februari som det blev känt att Pernilla Wahlgren, 50, hade slagit till på ett rosa hus i bergen ovanför Marbella på solkusten i soliga Spanien.

Annons

”I dag var en stor dag i mitt liv! Ett nytt kapitel börjar nu… Befinner mig i Spanien, dit jag flög i går morse. Och i dag har jag varit på Advokatbyrån och skrivit på alla papper och fått nycklarna till mitt nya hus i Marbella!! Alltså det känns så stort och vuxet så jag nästan smäller av”, skrev hon på sin blogg.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren. FOTO: Instagram

Ständigt aktuella sångerskan Anna Book, 48, är halvspanjorska tack vare sin spanska pappa och den sidan bejakar hon. Hon och maken Roberto Toledano, 50, har nämligen en lägenhet i Marbella på Spanska solkusten som de ägt i många år.

– Det är svårt att slå det här stället. När vi flyttade hit fanns det egentligen ingenting. I dag har vi tåget som går längs med kusten, bussar, gångavstånd till Ikea och mataffärer. Vi bor otroligt fint, och vi känner oss lyckligt lottade, säger Anna Book som tillbringade sex veckor i lägenheten i somras.

Annons

Sedan många år tillbaka åker Lasse Berghagen, 73, och älskade hustrun Eva Berghagen, 66, till Palm Beach i Florida där de har en lägenhet.

– Så fort juleljusen slocknar i fönstren här hemma så packar vi resväskorna och drar. Jag tycker inte om mörkret här. Det blir faktiskt bara värre med åren, har Lasse förklarat i en intervju med Året Runt.

– Jag har alltid tyckt om att fiska och förr om åren flugfiskade jag ofta. Men i Florida blir det havsfiske från båt.

Det var 2006 som Charlotte Perrelli, 44, köpte en lägenhet i Torrevieja i Spanien. Men för några år sedan bytte hon upp sig och slog till på en ännu större lya i samma område.

– Det är jättecharmigt och bara fyra timmars flygresa från Stockholm. Vi trivs väldigt bra i vår lägenhet. Härligast av allt är att vi inte har några måsten när vi är där nere. Vi åker gokart, spelar golf, går ner till stranden och träffar vänner. I Spanien kan jag leva i nuet på ett helt annat sätt än hemma, där jag ofta planerar sju steg framåt. Jag får andrum där nere, har hon sagt i Expressen.

Annons

Flyr till Brasilien under vintern

Lasse Kronér, 56, är inte typen som drar till Spanien eller Florida på vintern. Istället är det faktiskt Brasilien som Lasse flyr till år efter år.

– För att lätta lite på trycket har jag köpt en minimal lägenhet i Natal i nordöstra Brasilien. Numera behöver jag en ventil där jag inte kan bli nådd och jag är där ett par månader om året varje vinter, har Lasse berättat i Attraktiv media.

Kändisparet Perry & Bloom är tillsammans igen och passar på att fira det med en rejäl vinterledighet. Julen firades på Hawaii där snorkling och bad i vattenfall stod på programmet. Bara en vecka senare syntes globetrotter-paret i skidbackarna i Aspen, Colorado.

Macho-skådisen Mark Wahlberg tog hustrun Rhea Durham och familjen med sig till Barbados. Förutom att visa upp sin sexpack tog Mark familjen med sig på exklusiv katamaran-seglats.

Mark Wahlberg och Rhea Durham.
Mark Wahlberg och Rhea Durham. FOTO: IBL

Dopparedan tillbringas bäst med ett dopp i havet. Det tycker i alla fall skådisen Ryan Phillippe, en gång gift med Reese Witherspoon. Han firade jul och nyår i Miami.

Annons

Tv-mogulen och talangprofilen Simon Cowell satsade på Barbados under sin vintersemester. Sonen Eric hade en härlig dag, först scooterfärd med pappa Simon och så en stunds strandmys med mamma Lauren Silverman.

”Arkiv X”-stjärnen David Duchovny och hustrun Téa Leoni skilde sig 2014, men umgås fortfarande. Paret har två barn gemensamt och hela familjen for till Barbados för sol, bad och jetski.

Nya power-paret Jennifer Lopez och Alexander Rodriguez samlade alla sin barn och drog ner till Venice Beach utanför Los Angeles. Redan på nyårsdagen syntes paret på det lokala gymmet för ett hårt pass. Uppenbarligen ett nyårslöfte om mer träning som uppfylldes.

Jennifer Lopez och Alex Rodriguez.
Jennifer Lopez och Alex Rodriguez. FOTO: IBL

I somras gifte sig prinsessan Kates syster Pippa Middleton i England med James Matthews. Att paret fortfarande är nykära framgick då de syntes på sin vinterresa till Västindien. Gamla svenskkolonin Saint-Barthélemy var målet och här vid Colobier beach blev det tid för bad och strandpromenader.

Pippa Middleton
Pippa Middleton. FOTO: IBL

Supermodellen Naomi Campbell har ett hus i Malindi i Kenya. Här blir det ofta båtturer med strandhugg och bad i turkosblå Indiska Oceanen. För första gången visade hon upp sig utan sin långa frisyr, bara sitt naturliga hår.

Naomi Campbell
Naomi Campbell. FOTO: IBL
Annons