Kändisarnas chock efter nya stjärntecknet: "Nä fy fasen!"

Reaktionerna har varit många efter att NASA introducerade ett nytt stjärntecken och flyttade om övriga tolv. Hänt kollade hur kändisarna tagit stöten.

Extroverta Lejon vaknade introverta, diplomatiska tvillingar kände sig plötsligt patriotiska, envisa oxar blev medgörliga och stenbockarna visste inte vad de skulle tycka. Efter NASA:s blogginlägg om ett trettonde stjärntecken (ormbäraren) och hur det innebär en datumändring för övriga tolv, har internet överösts med kommentarer. De flesta av dem negativa.

– Alla mina klienter har panik! Det är inte klokt, säger astrologen Shelly Ackerman till The Guardian.

panik

LÄS MER: Efter Nasa:s förändring i horoskopet – har du också fått ett nytt stjärntecken?

Många har sett sina födelsedagar plötsligt falla under ett nytt stjärntecken, vilket måste innebära en förändring i hela deras personlighet, eller?

Astrologi är något annat än vetenskap. Astronomer och andra forskare vet att stjärnor flera ljusår bort inte påverkar människors dagliga liv“, har NASA försökt förklara på sin hemsida, men ändå är oron påtaglig.

Även i Sverige har våra kändisar skakats av beskedet. När Hänt ringer Annika Ljungberg, 47, och berättar att hon har gått från vädur till fisk drar hon förskräckt efter andan.

– Du skämtar! Det är dödens tecken! Det är det sista tecknet! Nä fy fasen! Nu skämtar du!

Annika berättar att hon inte är lika insatt i horoskop som hon är i tarotkort och pendel, men att detta ändå innebär en stor förändring.

– Asså jag är nästan på gränsen till upprörd. Jag har ju haft exakt en vädurs egenskaper och nu blir jag plötsligt fisk.

Hon pausar innan hon tillägger:

– Det är ju nästan så man ifrågasätter sin egen personlighet.

Även Alexandra Pascalidou46, har fått ett nytt tecken.

– Från inbunden, känslomässig, hemkär, blyg kräfta har jag gått till den extroverta, bipolära, fladdrande flippade tvillingen. Det känns som en personlighetsförändring, säger hon, men tillägger att hon ändå har valt att se på saken från ett annat perspektiv.

– Jag tror att vi alla bär alla tecken inom oss, som de gamla grekerna sa “Man är någonting av alla de tolv gudarna”, och de tolv gudarna är ju de tolv tecknen, förklarar hon för Hänt.

Zinat Pirzadeh, 49, som gått från fisk till vattuman har även hon hittat ett bra sätt att hantera förändringen.

– Jag kommer nog läsa både fiskarna och vattumannens horoskop och välja det som är bäst!

Ett bra förhållningssätt tycker vi på Hänt, men för de som fortfarande är upprörda kan vi trösta med att ni inte är ensamma. Vissa astrologer ser till och med hela händelsen som en konspiration från NASA:s sida.

– Jag tror det här bara är ett försök att misskreditera astrologin och hindra folk från att vinna visdom och nå upplysning. Låt er inte luras att astrologi inte är värdefullt och äkta, uppmanar Salvador Russo från Arizona.

Hur man än väljer att se på saken, så lär det ta ett tag innan vi vant oss vid omställningen. Speciellt Annika kommer fundera över vad det innebära.

– Nä, det här måste jag gå hem och pendla på, skrattar hon.

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynning är synsk: “Jag såg en ängel i min dotters hår”

Foto: IBL, Giphy

SENASTE NYTT!