Kanal 5 raderade videon på Bianca efter kritiken – nu bryter hon tystnaden

Kanal 5:s tittare rasade efter en video de publicerade på Bianca Ingrosso – vilket fick kanalen att be om ursäkt och radera inslaget. Nu berättar tv-profilen själv om klippet.

Bianca Ingrosso har flera gånger berättat öppet om sina ätstörningar. 

Här är inlägget som nu raderats. 

Bianca Ingrosso.

Många följare av Kanal 5 och realityserien “Wahlgrens värld” reagerade kraftigt när de såg ett programklipp kanalen lagt upp på sina sociala medier. I videosnutten får man se hur  Bianca Ingrosso, 23, köper fika – men när hon böjer sig ner till hunden Dino så spricker hennes byxor. Till videon har Kanal 5 skrivit texten ”Känslan när du ätit för mycket påskgodis”.

Reaktionerna blev direkta, kommentarsfälten fylldes med ilskna utrop om att texten är grovt vikthetsande och att det också är opassande med tanke på att Bianca flera gånger berättat öppet om sin ätstörning.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband

”Fruktansvärt osmakligt. Har ni någon skam i kroppen så ta bort detta klippet. Fatshaming på hög nivå”, skriver en tittare.

”Inte okej alls. Fatshamea någon som har haft bulimi.. illa att ni behandlar människor såhär”, skriver en annan.

“Men vad i hela helvete? Fräscht att sätta den rubrikens en video med en person som öppet pratat om sin ätstörning. Ta bort!”, skriver en tredje.

När Hänt kontaktade Kanal 5:s pressavdelning för att de skulle få bemöta kritiken raderades videon från deras sociala medier, samtidigt som de bad om ursäkt.

– Vi håller med om att formuleringen i en av våra poster på sociala medier var olycklig och olämplig. Inlägget har nu plockats bort, säger Therese Lindström, pressansvarig underhållning Discovery Networks Sweden.

Hon uppgav även att Bianca kände till klippet sedan innan:

– Bianca har som alltid fått inlägget på förhand, och hon har inte upprörts av innehållet i det. Vi har ändå tagit beslutet att plocka ned det, eftersom det var olyckligt formulerat.

Under torsdagskvällen valde Bianca Ingrosso att bryta tystnaden om den kritiserade videon på sin Instagram. Detta genom att själv publicera klippet, fast med texten “När byxorna spricker vid fel tillfälle”:

“Angående folks påhopp på Kanal5 med denna video fast med annan text ovan… Man måste kunna prata om mat och mättnad i förhållande till mig & mitt namn utan att ta illa vid sig av min sjukdom”, skriver Bianca och avslutar med:

“Jag älskar alla på Kanal5 och är inte sur på något eller någon”.

Klicka vidare i bildspelet för att se inlägget Kanal 5 raderade:

HETAST PÅ HÄNT TV: Hemliga orgierna i Ex on the beach – som tittarna inte får se

LÄS OCKSÅ: Kanal 5 raderar videon på Bianca – efter tittarnas kritik: ”Fruktansvärt osmakligt”

LÄS OCKSÅ: Biancas hemliga krav: Så har jag gjort för att få min rekordlön

FOTO: Ibl, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt: