LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kampen i Sven-Ingvars – Oscar Magnusson bryter tystnaden: ”Besvärligt”

17 aug, 2023 
Oscar Magnusson
Oscar Magnusson väljer nu att berätta om problematiken med att turnera med Sven-Ingvars.
Det finns nämligen något som riskerar att göra fansen missnöjda.
– Det är faktiskt otroligt besvärligt, säger Oscar till Får jag lov.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födselBrand logo
Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födsel

Efter att Sven-Erik Magnusson gått bort 2017 klev sonen Oscar Magnusson, 42, in och tog över som frontman i det omåttligt populära bandet Sven-Ingvars. Under hela sommaren har bandet varit ute på vägarna för ännu en sommarturné, något som Oscar berättar om i dansbandstidningen Får jag lov.

– När vi började om fick vi halvt jobba ihjäl oss med alla framflyttande konserter som plötsligt skulle göras. Dessutom konkurrera med allt annat som också flyttas fram. Efter det kände vi alla att det var nödvändigt med en paus. Vi vill ju inte att folk ska tröttna på oss. Men nu är pausen över och vi väntar verkligen ut på vägarna i sommar. Det ska bli vansinnigt roligt, säger Oscar till tidningen som publicerades i början av sommaren.

Annons

Okända problematiken för Sven-Ingvars – då blir fansen missnöjda

När Sven-Ingvars ger sig ut på vägarna har de ett stort låtbibliotek att välja på. Men även om det kan verka som ett lyxproblem att ha så många låtar att välja bland så menar Oscar att det även kan bli svårigheter kring besluten, detta då fansen riskerar att bli besvikna.

– Det är faktiskt otroligt besvärligt och angenämt. Men att ha en katalog med 400 tar som spänner från 60-tal fram till idag gör det inte precis lättare för oss. Ska vi bara spela våra hits räcker ändå tiden inte till. Hur vi än gör kommen publik alltid att bli besviken för att just deras låt inte var med denna gång.

Sven-Ingvars-medlemmen lämnar bandet – egna orden om beslutet

Någon som inte längre är en del av Sven-Ingvars men som varit med under många år är Staffan Ernestam, 60. Han spelade i det folkkära bandet under många års tid men efter de stora förändringarna med Sven-Erik fick det vara slut och gitarristen valde då att hoppa av år 2021.

– Jag var ju den som var med längst, jag började 2000 och från det bandet finns det ingen som är kvar. Ingvar pensionerade sig 2006 och sen gick Sven-Erik bort 2017 och vi gjorde de sista spelningarna med Sven-Erik 2016. För mig var det nog så att där försvann magin, berättade Staffan för Hänt tidigare i somras.

FOTO: TT

Annons