LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kalle Moraeus tagen av polis – erkände på plats

10 maj, 2017 
Lina Linnros
Kalle Moraeus körde i 126 kilometer i timmen på 90-väg. Nu har han blivit av med körkortet.
Annons

Vrom vrom! Ibland går det lite väl fort i svängarna, det är något som spelmannen Kalle Moraeus, 53, kan intyga. Enligt handlingar som nyhetsbyrån Siren har tagit del av togs han på bar gärning av polisen då han körde alldeles för fort – hela 36 kilometer för fort på en 90-väg, den 12:e april.

Händelsen inträffade då Kalle skulle göra en omkörning och helt enkelt fokuserade mer på själva omkörningen än på farten:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Koncentrerad på körningen och körde för fort. Jag erkände på plats och det är bara att acceptera”, skriver Kalle i ett sms till Nöjesbladet.

Straffet som Kalle Moraeus fått är att han helt enkelt blivit av med körkortet och inte kan ansöka om nytt innan 12:e juni. I Transportstyrelsens beslut skriver de:

”Du har överskridit högsta tillåtna hastighet, 90 km/tim, med 36 km/tim. Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning.”

Kalle avslutar med att han tycker att polisen gjort helt rätt.

”Helt korrekt att kör man för fort så skall man straffas. Klantigt och väldigt onödigt av mig.”

Foto: IBL, Stella

Annons