Kalle Moraeus om sitt dolda handikapp: "Inte så enkelt"

Kalle Moraeus har lidit av ett hemligt handikapp i hela sitt liv. I "Klassfesten" berättar artisten nu om hur det påverkade honom under skoltiden. – Jag hade det inte så enkelt, säger han.

Kalle Moraeus, 53, är en av Sveriges mest kända musiker och har såväl tävlat i Melodifestivalen, som lett program som “Så ska det låta” och “Moraeus med mera”. Men vad få vet är att han ständigt dragits med ett dolt handikapp.

I TV4:s program “Klassfesten” berättar Kalle Moraeus nu om sin dyslexi och om hur den påverkade honom i skolan.

– Jag hade det inte så enkelt i skolan. Jag var ganska gravt dyslektiker, säger han i programmet.

Artisten och programledaren berättar också att han, trots sina problem med stavning och läsning i skolan, inte riktigt fick den hjälp han behövde eftersom dyslexi inte var så känt då som nu.

– Jag var väldigt ointresserad av skolan och jag förstod sen att det berodde på att jag hade dyslexi, men det var något som man nästan inte visste vad det var då, säger han i programmet.

Även under “Melodifestivalen 2010”, där Kalle tävlade med bidraget “Underbar”, satte sig dyslexin som ett stort orosmoln. Artisten hade väldigt svårt för att lära sig texten och tappade flera gånger bort den under repetitionerna.

– Jag är född dyslektiker och har enorma textproblem. Jag är alltid orolig, sa Kalle då till tidningen Aftonbladet. 

“Klassfesten” sänds 20.00 på lördagar i TV4.

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus oväntade present till kronprinsessan Victoria

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässan – Moraeus om vändningen: ”Otroligt lycklig”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!