LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kalle Moraeus om flytten – nu berättar han: ”Fel av mig att bo i Orsa”

07 mar, 2024 
Kalle Moraeus
Han är kändisen som inte vill vara känd.
Musikern och TV-personligheten Kalle Moraeus vill helst inte synas.
– Jag tycker att det nästan går för långt när turister på somrarna glider förbi, otroligt långsamt utanför mitt hus, och tar en bild, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kalle Moraeus ord om Gunilla Persson: ”Ingen kontakt”Brand logo
Kalle Moraeus ord om Gunilla Persson: ”Ingen kontakt”

Hur står det till Kalle Moraeus?

– Det är så himla bra! Jag har aldrig haft så mycket spelningar och förfrågningar som jag har just nu. När jag var 40 år trodde jag att jag skulle bli en tjur på retur, men det är fullt drag i lådan.

Vad är senaste nytt i ditt lattjo-lajban-liv?

– Jag köpte en till skoter förra veckan.

Kör du hårt?

– Ja, jag har en riktig ”racer”, men nu köpte jag en fiskeskoter. I april hoppas jag att jag kan komma ut på fjällfiske.

När var din tillvaro senaste en bedrövelse?

– När pandemin bröt ut. I april månad, det året, insåg jag att hela sommaren och hösten skulle ställas in. Det var surt. Jag tappade förmågan att kliva upp ur sängen. ”Vad fan ska jag gå upp för?” Så tänkte jag. Jag blev jävligt rädd för jag är inte van vid att vara låg i sinnet. Däremot rätade jag mig upp någon månad senare.

Det här är Kalle Moraeus

Ålder: 60 och ett halvt.

Jag bor i: Orsa.

Till stjärntecknet är jag: Kräfta. ”Jag är rund i ansiktet och längtar hem”. Så står det om kräftan i en gammal bok om stjärntecken som jag läst.

Min familj består av: Dottern Johanna, 27 och min gråhundstik Gullan som fyller 6 nästa gång.

Aktuell med: Turnén Den svenska sångboken ihop med Gunilla Backman, Johan Boding och Micke Nord – under ledning av kapellmästaren Johan Granström. Vi har premiär första mars i Uppsala. Sedan åker vi runt i landet. Längst norrut är nog Östersund.

Det bästa med mig är att jag: Lagar väldigt god mat. Gärna en söndagsstek som andas 70-tal med gräddsås, gelé och syltlök. Till det är det väldigt gott med Hasselbackspotatis.

Det sämsta med mig är att jag: Är rätt morgontrött. Jag är en kvällsmänniska. Skulle vilja vara en sådan där som kliver upp halv sex, men jag är inte det.

Så håller jag mig i form: Tränar nästan varje dag på det ena eller andra sättet. Mycket gym.

Annons

Bor du kvar i Orsa eller har du kommit på bättre tankar och flyttat därifrån?

– Jag bor kvar i Orsa, men jag har siktet inställt på att ha ett kombinationsboende i Stockholm. Vi får se. Å andra sidan blir det en till kostnad i livet som är stor och tung. Jag vete tusan om det är möjligt. Egentligen är det fel av mig att bo i Orsa. Det borde räcka med ett sommarhus, men jag har bott i Stockholm i 19 år och är så himla klar med det.

Hur känns det att nästan varenda kotte i det här landet vet vem du är?

– Det är rätt märkligt. Jag är så genuint ointresserad av att vara känd. Har aldrig lyft ett finger i mitt liv för att bli det. Jag vill bara vara ifred. Jag tycker att det nästan går för långt när turister på somrarna glider förbi – otroligt långsamt utanför mitt hus – och tar en bild.

Hur länge har du haft din nuvarande frilla?

– Den är fullständigt ofrivillig. Den dök upp någon gång när jag var runt 35.

Annons

Visst är du en skicklig hemmakock?

– Ja. Jag driver också ett ställe som heter ”Orsa Hornberga Gård”. Där har vi en restaurang. Ibland jobbar jag där som kock. Under pandemin stod jag där varenda dag i fyra månader, samtidigt som jag gjorde ”16 weeks of hell”. Jag fick inte äta någonting av det som jag hade lagat. Man är masochist uti fingerspetsarna, (skratt).

Vilken kändis vill du göra köttsoppa av?

– Miss Piggy.

Vad är livets mening?

– Det är att vara glad och att efter bästa förmåga ta tillvara på sitt liv. Jag tycker man har en skyldighet att se till att man är lycklig.

Kalle Moraeus
Kalle Moraeus hälsa är på topp.Fredrik Persson/TT

Vem från tider som flytt brukar dyka upp i dina nattliga drömmar?

– Far. Han dog 1989, men jag träffar honom regelbundet i mina drömmar. Det är väldigt konstigt men också väldigt roligt.

Annons

Är det sant, som ryktet säger, att du har en bror som är på pricken lik dig?

– Nej, vi är väldigt olika till utseendet. Jag har två bröder. Den ena är en och sjuttiofyra lång och väger lika mycket som jag gjorde när jag gick i åttan.

Kalle Moraeus om hälsan: ”Jag är frisk som en nötkärna”

Hur tighta är ABBA-Benny och du?

– Jag har alltid möjligheten att ringa honom. Han svarar alltid. Vi har ett jävla bra samarbete!

Vem är Benny bakom den berömda fasaden?

– Han är en fruktansvärt snäll person – och fruktansvärt rolig. Dessutom gillar han varm korv med bröd. Just nu håller vi på att spela in en ny skiva, den kommer nu i vår.

Har du någonsin blivit så pass förbannad att du brutit en fiol i två delar?

– Nej, det har jag inte, men en och annan hammare har åkt i backen.

Hur många mössor har du tappat bort i vinter?

– Ingen, faktiskt. Däremot har jag hittat en jäkla massa mössor! Häromdagen gjorde jag en garderobsstädning. Jag fick ihop en hel låda med mössor och kepsar!

Vilket skolämne briljerade du i?

– Musik.

I vilket ämne var du en katastrof?

– Alla andra.

Annars, då?

– Jo då, det är fantastiskt bra! Jag är frisk som en nötkärna. Jag sköter om mig själv. Det finns en sak som jag är väldigt stolt över, och det är att jag har så fruktansvärt fina vänner. Nu ska vi ut på turné. Hela bussen är fylld av mina bästa polare!

FOTO: Cornelia Nordström/EXP/TT, Fredrik Persson/TT

Annons