LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus nya hälsobesked – efter försvinnandet

07 apr, 2021 
Kalle Moraeus
Den andra säsongen av Den stora hälsoresan är igång! Kalle Moraeus är en av deltagarna i årets säsong och nu bryter han tystnaden om sjukdomarna han lider av.
Annons
TV: Kalle Moraeus nya hälsobesked efter försvinnandetBrand logo
TV: Kalle Moraeus nya hälsobesked efter försvinnandet

Kalle Moraeus, 57, är en svensk musiker och spelman. Tidigare var han anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern och är nu medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester.

Under årens lopp har han medverkat i flera tv-program som Fångarna på fortet och Biggest loser VIP. I det sistnämnda programmet kämpade han med sin hälsa och att komma i bättre form. I en intervju med Expressen berättade han hur mycket vikt han tappade under sin resa i programmet.

– Jag gick i Biggest loser ner 25,4 kilo, från 118 kilo fördelade på mina 160 centimeter till 92,6 kilo, har Kalle tidigare sagt till tidningen och fortsatte:

– Den glädje och lycka det innebär att vara så mycket lättare gör att det inte känns som någon uppoffring att vara superstrikt med kosten.

Kalle Moraeus är med i Den stora hälsoresan

Men nu ska Kalle ställa upp i ytterligare ett viktnedgångs-program. Det är nämligen så att han är en av deltagarna i Den stora hälsoresan. Det blir programmets andra säsong och har nu haft premiär. Programmet kommer sändas på Kanal 5 och Discovery+ under våren.

Annons

Programmet bygger på att deltagarna ska köra "16 weeks of hell" och förra året ställde bland andra Agneta Sjödin, Anders Öfvergård och Martin Melin upp i programmet.

Men årets deltagare består alltså av Patrick Ekwall, 55, Kalle Moraeus, 57, Viktor Frisk, 25, Sofia Wistam, 54, Marika Carlsson, 47, Magnus Wislander, 56. Eftersom programmet redan är inspelat kan man se på deltagarnas sociala medier hur de kämpar med vikten och träningen än idag.

Sedan Kalle var med i Biggest loser VIP har det dock varit tyst från hans sida. Man har inte fått höra så mycket mer om hans underliggande sjukdomar och hur det gått för honom att hålla vikten. Men i det första avsnittet av Den stora hälsoresan väljer han nu att bryta tystnaden.

– Just nu i denna talande sekund så är livet ganska bra, förutom att jag har, sen i oktober lagt på mig alldeles för många kilon, säger han.

Annons

Bryter tystnaden om sjukdomarna

Kalle lider av kristallsjukan i örat, som gör att han lever med yrsel ibland. Han har även artros i båda sina knän. Däremot är dessa skavanker något som han vet kommer bli bättre om han bara går ner i vikt och börjar träna igen.

– Jag lider ju av artros i båda mina knän. Men speciellt i det högra knäet har jag ju haft problem med, säger han och fortsätter:

– Asså träningen är ju nummer 1 när man har den här problematiken med knäet. Men vikten är ju nummer 2. Det säger ju sig självt, det är ju logiskt. Så när jag tränar så har jag inte så jättemycket problem.

När man tränar är det viktigt att ha olika mål och att därmed belöna sig själv när man uppnår dem. Det är en princip som Kalle följer och nu berättar han om sina mål.

– Jag har ju lovat mig själv, att den dagen jag väger under 90 kg så ska jag få äta falukorv och stuvade makaroner. Det är ett litet mål jag har och det kan jag faktiskt bjuda mig själv på om jag nån gång skulle hamna under 90. Men jag håller mig tills dess, säger han i programmet.

FOTO: Discovery+

Annons