Kajsa Grytt ställer in turnén efter näthatet: "Jag litar på min magkänsla"

Succéprogrammet "Så mycket bättre" har precis haft säsongsavslutning på TV4. Under hösten har tv-publiken fått lära känna och komma närmre in på några av Sveriges både främsta artister men också fått bekanta sig med ett par nya ansikten.

Bland artisterna som levde framför kamerorna med under veckan på Gotland kunde man bland andra se punkikonen och doldisen Kajsa Grytt, 53, som är mest känd som gitarrist och sångerska i Tant Strul under 80-talet. Under säsongens gång har Kajsa fått utstå mycket hat på sociala medier men har trots det ändå försökt att stå rakryggad i den nätstorm som råder. Men till slut tog hatet knäcken på Kajsa och nu meddelar hon via sin Facebook-sida att den turné hon hade planerat in efter programmet nu ställs in – på grund av allt näthat.

Skärmavbild 2014-12-02 kl. 11.18.36

– Det har också varit väldigt negativ press, och mycket hat på nätet som jag har varit bra på att stänga av, men lusten och peppen att slå på stora trumman och ge mig ut på seger-turné försvann, skriver hon på sidan.

I ett sms till Aftonbladet berättar Kajsa vidare om sitt tunga beslut.

– Det är ett personligt, professionellt beslut utifrån den situationen jag är i.

I en tidigare intervju med samma tidning har hon berättat över hur knäckt hon blev av allt hat som flödade på internet under programmets gång.

Kajsa Grytt är chockad över allt näthat. Foto: TV4

Kajsa Grytt är chockad över allt näthat. Foto: TV4

– Det kom som en hink med vatten över en. Jag hade inte räknat med att det skulle kännas så det sättet. Jag blev rätt knäckt först, de första dagarna. Jag trodde inte att det skulle nå in i hjärtat så som det gjorde.

Hela gänget i årets säsong av "Så mycket bättre". Foto: TV4

Hela gänget i årets säsong av “Så mycket bättre”. Foto: TV4

De övriga deltagarna i årets säsong är Carola Häggkvist, 48, Thomas “Orup” Eriksson, 56, Amanda Jenssen, 26, Love Antell, 34, Johan T “Familjen” Karlsson, 38, och Ola Salo, 37, som alla fått motta både hyllningar och hurrarop på sociala medier.

SENASTE NYTT!