Juniors tårar i Lerins sommarö – efter orden om familjesorgen

Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques Lerin

SVT

Manoel ”Junior” Marques Lerin lämnade Brasilien för Sverige.
Nu berättar han om det stora sorgen efter hans mammas ord om beslutet.

Det har varit ett märkligt år för många. Så har det också varit för Lars Lerin och maken Manoel "Junior" Marques Lerin.

Förra veckan kom ju den glädjande och något överraskande nyheten om att konstnären kommer vara årets julvärds i SVT. Då kommer också Junior finnas med.

– Jag tycker det är så tråkigt att säga nej till allting. Och man lever bara en gång. Så varför inte säga ja istället?, sade Lars Lerin i SVT när han presenterades.

Junior om saknaden

Det verkar alltså bli en fin avslutningen på året, men det började desto tuffare. När coronapandemin bröt ut befann sig nämligen makarna i Juniors hemland Brasilien. Lars Lerin åkte hem till Sverige och tanken var att Junior och barnen skulle komma kort senare. Så blev det inte och familjen skildes åt under en längre period.

Naturligtvis uppstod en stor längtan då, och just längtan pratar de om i Lerins sommarö, vars tredje säsong nu börjat sändas på SVT och SVT play.

LÄS MER: Så lång är musikern Kalle Moraeus och fyra andra saker du undrar

Junior berättar om de svåra beslutet att lämna Brasilien för att flytta till Sverige. Det blev extra svårt när hans mamma ifrågasatte flytten.

– Min mamma, som är det viktigaste i mitt liv, kommer och sätter sig och säger: ”Varför ska du flytta härifrån, utomlands till andra sidan jorden?”. Då blev jag jätteledsen och grät. Det var i sex månader som jag grät, säger Junior i programmet.

”Gick in i skogen och grät”

Det är uppenbart känslosamt för Junior som fäller tårar medan han berättar. När han kom till Sverige var han fortfarande ledsen och kände stor saknas.

– Jag gick in i skogen och grät, för att inte Lars skulle se och tänka att: ”Han trivs inte här”. Men det var inte så jag menade, jag längtade efter min familj.

Nu verkar det dock som att det har blivit lättare.

– Men nu har jag min egen familj här. Jag har mina barn. Eller det har du också, säger Junior till Lars Lerin och fortsätter:

– Nu saknar jag inte Brasilien lika mycket. Eller jag känner att jag är på båda ställena.

Maken Lars Lerin passar i programmet också på att hylla sin make.

– Jag beundrar Junior för att han stod ut den tiden, för det var fasen inte lätt för honom. Men jag kunde inte göra något annat för jag mådde inte bra jag heller när han kom, säger Lars Lerin och berättar om den tuffa tiden i början.

– Vi kunde inte prata med varandra, för vi hade inget språk gemensamt. Och sen fick jag panik för att han kom och det skulle bli så bra, alltihop, och så orkar jag inte med det.

Lars Lerin berättar att det måste ha varit tufft för Junior, att han förmodligen märkte på honom att allt inte stod rätt till.

– Det var inte roligt för varken honom eller mig. Men allra värst för honom, naturligtvis, för han hade ingen trygghet med sin egen familj eller så.

Gästen Kalle Moraeus slår fast att Junior ändå hade turen att träffa en så trevlig man.

– Ja... Ibland så, säger Junior och alla brister ut i skratt.

Bild: SVT

Läs också: Lars Lerin om beskedet för barnen på julafton

Läs också: Lars Lerin är årets julvärd 2020

SENASTE NYTT!