TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Lars Lerin om beskedet för barnen på julafton

20 nov, 2020 
https://image.hant.se/image-5434184?imageId=5434184&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Linnea Lundgren
Konstnären och julvärden Lars Lerin i lång intervju.
✔︎ Egna orden om familjetragedin: ”Kom inte tillbaka”.
✔︎ Beskedet för barnen.
✔︎ Avslöjandet för julafton.
Annons

Förutom att Lars Lerin sedan länge är en framstående konstnär blev han också ett med svenska folket genom tv-programmet Lerins lärlingar. Tillsammans med maken Junior har Lars blivit en av Sveriges absolut mest folkkära personer. Något som han även fick ett kvitto på då han valdes till årets julvärd 2020.

Sedan Arne Weise drog sig tillbaka från den ärofyllda fåtöljen flera personer förgyllt svenskarnas julafton. Däribland Marianne Mörck, 2019, Kattis Ahlström, 2018 och Lotta Lundgren tillsammans med Erik Haag, 2017. Alla med en brinnande kärlek för julen och allt den för med sig. Men hur är det egentligen med Lars Lerins julkänsla? I en intervju med morgonradioprogrammet Gott snack berättar konstnären:

Annons

– Jag hatar ju julen egentligen. Jag tycker att man ska vara ärlig ändå, och jag är ingen julälskare. För mig har det betytt så mycket krav och sådant. Men nu när man är förälder så får en helt enkelt göra det bästa av situationen.

När Lars får frågan om vilka julvärdar han tycker har varit bäst blir det knepigt att svara. Anledningen? Han har inte sett dem.

– Jag har ju inte haft någon TV på många år. Jag har ju haft fullt upp med annat. Till exempel bodde jag uppe i Lofoten och då blev det så att man inte följde TV:n. Så jag har dålig koll faktiskt.

Mörka familjetragedin

Lars Lerin är den första öppet homosexuella som fått det ärofyllda uppdraget. Och egentligen är det kanske maken Junior som är rätt man för att styra skutan på SVT under julafton – i alla fall om man frågar Lars Lerin.

– Julen är väl det bästa Junior vet egentligen. Han börjar ju julpynta i slutet av augusti. Klär ut sig och försöker sjunga de här svenska julsångerna. Det går väl sådär men det är fint att han försöker tycker jag.

Annons

Och det är inte så konstigt att Lars Lerin känner sig skeptiskt mot julen. I intervjun med Gott snack berättar han om en julafton då han var 19 år.

– Då sa pappa att han skulle gå iväg och köpa tidningen. Sen en stund senare kom jultomten och vi blev så glada. Men pappa kom aldrig tillbaka. Han var borta sen.

Julen med barnen

Junior och Lars har barnen Rafael och Gabriel tillsammans. Av naturliga skäl kommer maken och sönerna få fira julafton på egen hand – även om de kommer att kunna titta på pappa Lars på TV.

Normalt brukar de dock se till att skapa en riktig julefrid tillsammans.

– Ja, när Junior vill jula till det så får han väl göra det. Så står jag där med plånboken.

Men det är inte med någon julgröt som Lars kommer att förbereda sig med inför julafton.

– Jag brukar äta plommongröt. Det har visat sig vara bra för mig.

Men vad är det värsta som kan hända där den 24:e då?

– Det är väl att den där gröten ska börja bubbla i magen redan vid 14-tiden då, säger Lars Lerin i Gott snack.

FOTO: TT

Annons