ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

David Batra kan ersättas som julvärld 2023 – SVT om nödplanen att byta ut

19 dec, 2023 
David Batra
David Batra valdes ut till årets julvärd i SVT.
Men bara dagar före ljuständningen på julafton avslöjar nu kanalen att de har en nödplan för att ersätta honom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julaftonBrand logo
Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julafton

Väntan var lång och det fanns många spekulationer om vem som skulle få äran att vara julvärd i SVT julen 2023. Tillslut stod det klart att komikern David Batra, 51, var den som fått det prestigefyllda uppdraget av kanalen.

När Hänt träffade David under avslöjandet berättade han att det var en självklarhet att tacka ja direkt.

– Det var det faktiskt. Det känns som en stor ära och ett uppdrag som man verkligen vill göra. Och som en sån för mig som varit en ståuppkomiker hela sitt liv och så är det härligt att gå in på julens största scen och få sätta mig, sa d¨ David.

SVT:s krisplan avslöjad – kan ersätta David Batra som julvärd

Men i dessa sjukdomstider kan vad som helst hända. Så vad sker egentligen om David skulle åka på något virus på självaste julafton när hela Sverige väntar på att han ska tända ljuset? Jo, Hänt har varit i kontakt med SVT som bekräftar att de planerat för att oförutsedda saker kan ske.

Annons

”Om Julvärden mot förmodan skulle bli sjuk så finns en reservplan, men hur den ser ut berättar vi inte”, skriver Ulrika Lundberg Borg, pressansvarig för julvärden i ett mejl till Hänt.

David Batra om att fira jul utan familjen: ”Kommer hem på natten”

Beslutet kring att vara julvärd innebär att David får ge upp firandet med familjen och istället fira julafton själv i tv-huset. Att han inte kommer att fira årets julafton med hustrun Anna Kinberg Batra och dottern Elvira gör honom däremot inte allt för mycket.

– Jag kommer hem på natten, så det är inte så att jag är borta i flera dagar. Jag har lite släkt och familj som ändå reser upp till Stockholm och bor hos oss några dagar. Så jag kommer hinna träffa nära och kära, säger han.

FOTO: TT

Annons