farmen 2023

Farmen-Julia talar ut efter kollapsen – samtalet med läkaren

Farmen 2023

Det har varit dramatik i årets säsong av Farmen sedan dag ett.
I kvällens avsnitt blir det ytterligare uppståndelse när en deltagare faller ihop och sjukpersonalen tvingas ingripa.
– Jag minns inte någonting, säger Julia till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna
0:32

Efter reklamen: Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna

(0:32)

Slå på ljud

Det har minst sagt varit en händelserik start på Farmen 2023. Tidigt i säsongen började pakterna bildas, känslor och intriger har uppstått. Det är flera av deltagarna som redan gjort avtryck i programmet. En deltagare som har varit i ramljuset är Julia Joelsson Boänges, 27.

I kvällens avsnitt av blir Tova Andersson, 35, vald till förstekämpe och väljer att utmana Julia i en kamp på tinget och Julia väljer styrka som tävlingsgren. Den som förlorar kampen blir den som får lämna gården.

Farmen-Julia om de dramatiska scenerna på tinget

Det blir en jämn match mellan Julia och Tova när de tävlar om vinsten i en form av dragkamp. De båda tävlande kämpar in i det sista, men tillslut är det Tova som tar hem vinsten och Julia faller strax därpå ihop på golvet och hennes läppar blir blå.

Programledaren Anna Brolin märker att något inte står rätt till och frågar hur hon mår vid flera gånger, varpå Julia säger att det är sådär.

– Jag satte mig ner och allt börjar snurra, min kropp var helt slut och sen tappade jag kontrollen över det. Det var jätte-obehagligt, det enda jag minns är att Anna säger att mina läppar är blå, sedan minns jag inte så mycket, säger Julia i programmet.

När Hänt når Julia berättar hon om vad som hände på tinget.

– Det som hände var att egentligen att jag tog ut mina sista krafter jag hade inne på tinget. Jag hade ätit väldigt dåligt första veckan och jag hade haft kontakt med läkaren under min tid på Farmen för jag var så pass utmattad av allting, säger Julia och fortsätter:

– Jag visste att det skulle bli en jämn kamp mellan mig och Tova och det var därför jag ville gå upp i styrka och det blev ju en riktigt bra kamp, men min kropp var helt slut. Sen blev det att jag fick syrebrist och en panikångestattack, men det var på grund av att jag tog ut mig så mycket fysiskt. Det blev en urladdning.

Julia berättar att hon inte kände av hur hon mådde under själva kampen, det kom efteråt när hon satte sig ner.

– Det kom efter. Det sjuka är att jag minns ingenting av själva kampen, jag minns inte någonting faktiskt, det är helt borta. Jag kommer bara ihåg att de sa att jag var blå om läpparna, sedan minns jag inte mer, säger Julia och fortsätter:

– När jag väl satte mig ner kom det och jag kunde inte andas och sen vart det helt snurrigt.

Farmen-Julia om matbristen på gården

En del av utmaningen i Farmen är matbristen på gården. Något som speciellt Julia märker av, då hon inte kan förmå sig att äta gröten som serveras. Julia berättar att hon helt enkelt inte kunde få i sig gröten för att hon tyckte det smakade så illa.

Julia menar att hon inte hade tillräckligt med energi på grund och att det var en stor anledning till att hon kollapsade efter kampen på tinget. Under sina veckor på gården hade hon tät kontakt med läkarna på grund av detta.

– Jag och läkaren hade ganska mycket kontakt, för att jag inte mådde helt hundra. Men också, får du inte i dig mat och jag hade ju fått gröt men jag fick inte i mig den. Det är klart att måendet psykiskt påverkas om man inte äter, säger Julia.

Vidare berättar hon att det var lika bra att hon åkte ut eftersom hon inte hade orkat vara kvar så länge till ändå.

– Jag tror att det var väldigt bra att jag åkte ut där och då, för jag tror att jag inte hade mått så bra så länge till där inne. För att jag inte lyckades äta och så.

Deltagarens hyllning till produktionen: "Respekt"

Julia passar även på att hylla hela produktionen för hur respektfulla de varit gällande incidenten på tinget, då hon var lite orolig över hur det skulle se ut på tv.

– Det var skitläskigt, men det är skönt nu när man får se det. Att de inte har tagit med allting, jag ligger ju där inne på tinget ganska länge, de [produktionen] hann ju börja packa ihop. De visade mig verkligen respekt. Jag fick säga hejdå också utan kameror och så där, av respekt, säger Julia.

Julia berättar att hon fick hjälp väldigt snabbt efter att det inträffade och att hon kände sig trygg med produktionen och den vård hon fick.

– Läkarna och alla i teamet har verkligen varit supersnälla och Tova höll mig i handen och alla har undrat hur jag har mått efter. Men jag tror att de också förstår att jag var ganska slut, jag hade varit där ganska länge.

Julia berättar att hon fick checka in på ett hotell och återhämta sig innan hon begav sig hem till Stockholm igen och att hon idag mår bra.

– Jag mår bra idag. Men det är klart att man tänker lite såhär, jag har aldrig haft en så grov ångestattack så att jag inte minns eller att jag ens vet vad som händer. Men sedan har jag fått återberättat från produktionen hur det ser ut för att de var också måna om att jag skulle få veta hur de hade klippt scenen, så att inte jag känner mig utelämnad, säger Julia och fortsätter:

– De har verkligen visat mig respekt och förstått att jag har tyckt att det var jobbigt att inte minnas och veta hur det ser ut.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN