LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Julia Franzén om konstbefruktningen – gravidkampen med Bingo Rimér

22 apr, 2023 
AvOla Lagerström
Julia Franzén och Bingo Rimér
Snart blir det förhoppningsvis barnskrik och blöjbyten hemma hos familjen Franzén-Rimér.
För Hänt berättar Julia Franzén om konstbefruktningen, husbygget vid havet – och gnabben i relationen.
– Ibland tycker Bingo att jag är en modelldiva, säger tv-profilen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julia Franzén om relationen till Casper Janebrink: ”Fanns en liten chans när han var singel”Brand logo
Julia Franzén om relationen till Casper Janebrink: ”Fanns en liten chans när han var singel”

Hur mås det Julia?

– Just nu mår jag fint, men det är verkligen upp och ner – från timme till timme. Ena stunden är livet skit. Sedan är det ”halleluja, livet är så jävla bra!” Det tar på krafterna att känna så här…

Vad beror dina humörsvängningar på?

– Hormonerna. Jag tar IVF-sprutor, konstgjord befruktning. Jag plockar ut mina ägg och lägger in de i frysen – befruktade med Bingos spermier. Bingo och jag vill få barn.

Så snart kommer storken flygande?

– Förhoppningsvis! Bingo har lämnat spermaprov idag. Mina ägg ska ut. Processen är igång, liksom…

Kan ni inte göra barn på vanligt sätt?

– Jo, men gör jag inte det här nu – utan blir gravid direkt – så kan jag ju inte ta ut ägg under graviditeten. Då går det ju nio månader eller mer. Äggen kan ju sina. Jag är liksom i ett tidigt klimakterium men vill ha syskon till mina barn.

Annons

det här är Julia Franzén

Namn: Julia Franzén.

Ålder: 32.

Jag känner mig som: Alltså, det där är så olika. Ibland känner jag mig som åttiofem och ibland som fjorton. ”Du gör mig ung”, säger Bingo. ”Du gör mig gammal”, säger jag.

Jobbar som: Programledare, influenser och livscoach.

Familj: Pojkvännen Bingo Rimér, 47, mamma Marie, 64, pappa Leif, 64, syskonen Linnea, 34, Henrik, 23.

Stjärntecken: Kräfta.

Bor: Marbella och Stockholm.

Det bästa med mig är att jag: Är bra på så himla mycket.

Det sämsta med mig är att jag: Är dålig på att ta kritik.

Mitt bästa år hittills: Det finns så många att välja mellan, men så som jag minns det – när jag mådde som bäst och var som lyckligast – var 2012 då jag gjorde slut med min kille, flyttade till Los Angeles och var au-pair.

Mitt sämsta år hittills: 2018. Då var det mycket skit. Folk i min familj mådde dåligt och jag hade mycket privata problem.

Jag mumsar gärna i mig: Lakrits.

Bjud mig för guds skull inte på: Bläckfisk. Konsistensen är äcklig och smakar bara hav, liksom.

Där tar jag mina promenader: På Ikea. Där får jag mina 10 000 steg, det är den roligaste träningsformen jag vet. Jag älskar Ikea. Förra gången var jag där sju timmar!

Hen är min bästa vän: Mamma.

Jag flyttas tillbaka till min barndoms dagar då jag: Ser ett paket Kalaspuffar i affären. Kalaspuffar åt vi alltid när vi campade. Det var lyxflingor, annars fick vi bara havregryn.

Innan jag fyller 40 ska jag ta mig tusan: Vara rik. Jag ska ligga på en yacht och bara chilla! Då har jag jobbat klart.

Så är relationen med Kristove idag

För bara några år sedan visste knappt en kotte vem du var. Du struttade runt mellan Sverige och Los Angeles som modell. Var tillvaron rätt bekymmerslös, va?

Annons

– Nej, jag var så jävla fattig. Jag hade inga pengar. Ibland hade jag bara 39 kronor på kontot, (skratt). Det var jobbigt. Pengar är inte lycka, men det är verkligen inte kul att vara fattig. Jag tycker att livet är bättre nu.

Första gången du var med i TV var 2016. Cirkus Magaluf hette spektaklet. Vad var det för ett TV-program?

– Det handlade om ungdomar som jobbade på ”Grabbarna grus”, en krog i Magaluf. Min kusin Camilla och jag var på gång med att få ett realityprogram om oss i Los Angeles, men av olika anledningar blev det programmet inte av. Producenten ringde och frågade om vi kunde vara med i Cirkus Magaluf i stället. Vi var där i två veckor, jobbade som värdinnor. Det var väldigt kul.

Fyra år senare – 2020 – klev du iland på Robinson-ön på Fijiöarna. Till skillnad från alla dysterkvistar på ön så var du en glädjespridare – och under inspelningens gång blev du ”bundis” med deltagaren Kristove Sanchez Rueda, en egensinnig hypnotisör i Thomas di Leva-tappning. Vad hade Kristove som du fann intressant?

Annons

– Allt! Kristove mår verkligen bra var han är befinner sig. Man trivs att vara i den energin, liksom. Jag mådde också ganska bra. Vi fann varandra där…

Finns Kristove kvar i ditt liv?

– Ja, jag pratade med honom i telefon senast igår. Kristove är en otroligt bra kompis.

Julia Franzén om att leda Love island Sverige 2023

De senaste två, tre åren har du synts både här och där – och just nu är du programledare för Love island. Vad är det för ett program?

– Det är ett otroligt bra program! Alltså, man tror ju att det är som Paradise hotel, ett skandalprogram, men det är det inte. Love island är som en kärleksfilm. Man får följa tio olika par – med en del intriger och sådant. Väldigt kul!

Trivs du med ditt TV-jobb?

Annons

– Gud, ja, det är så roligt! Jag blev så glad att jag började gråta när jag fick frågan om jag ville provfilma. Det här är en dröm jag haft sedan jag blev liten.

Vilken byhåla kommer du från?

– Lerum.

Påminner Lerum om fucking Åmål?

– Jag har aldrig varit i Åmål, men det låter som att det skulle kunna påminna om det, ja.

Var du klassens plugghäst?

– Nej, absolut inte. Däremot var jag otroligt bra på att fuska! Jag skrev minnesanteckningar på en pärm, la den på en fönsterbräda och satte mig där när jag skulle skriva prov. Jag åkte aldrig fast, inte en enda gång. Det är en talang att fuska, så jag fick ganska bra betyg.

Hur var du på den tiden?

– Jag var en megafjortis. Gick på Liseberg när det var Gothia cup och drog upp stringen till armhålorna, (skratt). Jag raggade killar med min kompis Mimmi, vi åkte spårvagn för att de stora lagen skulle se oss. Lite längre fram gick jag hotell- och restaurang på gymnasiet. Vi bakade bullar och lagade mat, vi hade vattenkrig och mjölkrig. Mina gymnasieår är typ de roligaste åren i mitt liv. Efter det reste jag och Camilla, min kusin, runt i världen som imagemodeller i åtta år.

Annons

Nu är du programledare, livscoach och influenser. På Instagram har du nästan 190 000 följare. Du bor i Spanien och Stockholm och är ihop med Bingo Rimér. Vad gör Bingo älskvärd?

– Det är så mycket! Han är otroligt omtänksam, romantisk och rolig. Och snäll.

I vilka situationer har du god lust att skicka honom med en enkelbiljett till helvetet?

– Du, det händer rätt ofta. Han kan bli så jobbig när andra inte tycker som honom. Han ger sig liksom inte, han ska argumentera tills den andra personen tycker som honom. Jag är uppvuxen med läran att det inte finns rätt eller fel – för alla har ju olika erfarenheter i livet. Det som är rätt för mig kanske inte är rätt för dig, men han är tvärtom, (skratt). Han kan inte säga: ”Okej, vi tycker olika”. I stället ska han förklara och förklara tills han tror att jag ska tycka likadant. Sådana stunder har jag lust att skicka honom till helvetet – en stund.

Annons

När tror du att Bingo tycker att det är en prövning att vara ihop med dig?

– Ibland tycker han att mitt gamla jetsetliv sipprar fram i min personlighet. I början av vår relation, när vi gick på restaurang, kunde jag bara resa mig upp och gå därifrån. Jag utgick liksom från att maten var gratis, (skratt). Ibland tycker Bingo att jag är en modelldiva!

Köper hus i Marbella med Bingo Rimér

Trivs du i Marbella?

– Ja, det är Europas soligaste stad. Nu är mamma och pappa här. Jag älskar inte Marbella. Det är inte som Los Angeles, men jag trivs och det är soligt och varmt och härligt. Det finns saker att göra.

Det finns en orm i alla paradis. Vem är ormen på Marbella?

– Alla låtsasmäklare. Varenda svensk är ta mig sjutton låtsasmäklare!

Var vill du bo på längre sikt?

– Jag stannar gärna kvar i Marbella. Bingo och jag ska köpa en tomt och bygga ett hus nära havet. Det blir ett ställe där alla kan bo: mamma och pappa, mormor och morfar, min syrra och Bingos familj. Alla som vill, liksom.

Slutligen Julia, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Jag älskar att vakna med Bingo, vi har så mysiga morgnar. Vi lyssnar på Kristove-meditation, sedan gör vi yoga. Det låter äckligt hurtigt, men det är en härlig rutin! Kvällarna är också mysiga.

FOTO:

Annons