Julia, 21: Min son har nio andningsuppehåll i timmen

Julia Bergman från serien "Unga Mammor" var 18 år när hon födde sonen Milan. Efter att läkarna tagit blodprov på Milan visade de att han fötts med Down syndrom: "Det var absolut inte vad vi väntat oss. Men samtidigt var det vårt barn och vi ser inget fel på Milan."

När Julia Bergman, 21, gick tredje året på gymnasiet blev hon gravid. För att klara av skolan pluggade Julia i förväg så hon var färdig med studierna i februari tills sonen Milan kom i mars 2014. Men efter förlossningen märkte läkarna att det var något som inte stämde och efter blodprov på nyfödda Milan, idag 3 år, fick de reda på att han hade Downs syndrom.

–Det var absolut inte vad vi väntat oss. Men samtidigt var det vårt barn och vi ser inget fel på Milan. Han är fin som han är, säger Julia till GP

unga-mammor-julia

Julia med sin son Milan.

 Julia Bergman är aktuell i tv-serien “Unga mammor”, där man får följa henne och sonen Milan, i deras vardag hemma i Vinslöv. Hon lever ett varannan-vecka-liv med sin son och pluggar till sjuksköterska på heltid. Julia och Milans pappa – Björn, separerade när Milan var 1,5 år, men har jättebra relation till varandra.

En svårighet i vardagen är att Milan har så mycket som nio andningsuppehåll i timmen när han sover. Detta har lett till att Julia titt som tätt går in och kollar så sin son andas på natten.

– Det är ingenting jag måste göra, det är någonting jag vill göra, man vill kolla att han har det bra. Jag tror att jag hade gjort det även om han inte haft några andningsuppehåll. Det är ju min skatt.

Efter många besök till sjukhuset pluggar nu Julia till sjuksköterska.

– Det blir mer besök än med andra barn. Men jag måste säga att jag är ganska positiv av mig. Vi har fått fantastisk sjukvård där jag blivit inspirerad att bli lika proffsig. Jag är supertacksam för all hjälp vi fått, säger hon till GP.

I kvällens avsnitt är det dags att prova ut en mask han ska få ha på natten. 

”Unga Mammor” sänds onsdagar och torsdagar på Viafree 19.00.

LÄS OCKSÅ: Madonna har blivit mamma igen: ”Jag är överväldigad”

Foto: Viafree

SENASTE NYTT!