Josephine Bornebuschs fina hyllning till pappan efter hans död

Josephine Bornebusch

Stefan Jerrevång, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT
Under inspelningarna av den nya filmen Orca fick Josephine Bornebusch ett tuff besked.
Hennes pappa hade gått.

Josephine Bornebusch har många strängar på sin lyra. Förutom att vara skådespelare är och också en hyllad komiker, författare och regissör.

Hon slog kanske framför allt igenom för den breda massan som Mikaela ”Mickan” Schiller i Solsidan, där också Johan Rheborg, Felix Herngren och Mia Skäringer Lázár spelar huvudrollerna tillsammans med Henrik Dorsin och Malin Cederbladh.

Privat är Josephine Bornebusch gift med maken Erik Zetterberg. De gifte sig 2010 och har barnen Henry och Mika tillsammans.

Succéåret för Josephine Bornebusch

Nu är hon också stark förknippad med sin succéserie Älska mig på Viaplay. Den hyllas av många och vann tv-priset Kristallen i år för bästa tv-drama. Josephine Bornebusch var själv nominerad i kategorin bästa kvinnliga skådespelare i en tv-produktion, men där vann istället Gizem Erdogan för sin roll som Pervin El Kaddouri i Kalifat.

Dessutom vann hon priset som årets kvinnliga komiker under Barncancergalan – det stora humorpriset tidigare i år.

Den andra säsongen av Älska mig har precis gått i mål, men hur blir det då med säsong tre? I en intervju med Aftonbladet säger hon att det inte alls är omöjligt att den blir av.

– Det är absolut inte uteslutet, jag gillar inte att stänga några dörrar. Min man tror att jag kommer göra en säsong tre, för att jag måste få ur mig det, men vi får se, säger hon till tidningen.

Men bara för att säsongen är slut betyder inte det att man behöver vänta särskilt länge på nästa Bornebusch-projekt.

Josephine Bornebusch om relationen till pappan

Just nu är hon nämligen högaktuell med filmen Orca som har biopremiär i dag, fredag, på utvalda salonger. Den handlar om elva personer som på ett eller annat sätt sitter i karantän. Josephine Bornebusch har själv skrivit, regisserat och skådespelar i den.

Under inspelningarna av Orca fick Josephine Bornebusch ett väldigt tråkigt besked. Hennes pappa hade dött. Hon valde därför att hylla pappan genom att tillägna honom filmen. I intervjun med Aftonbladet berättar hon mer:

– Han har gått bort, tyvärr, ungefär i samband med att vi filmade. Precis som Matilda i filmen har jag haft ett ganska distanserat förhållande till honom. Det här är så klart en oerhörd sorg. Och det blev nästan surrealistiskt i och med att jag berättade en historia som inte hade hänt innan den hände, säger hon till tidningen.

Orca har biopremiär i dag, fredag den 30 oktober, och kommer till Viaplay den 13 november.

FOTO:

Läs också: Josephine Bornebusch om oväntade Coronatatueringen i svanken