Josephine Bornebusch om oväntade Coronatatueringen i svanken

Josephine Bornebusch

Karin Törnblom/TT, Stefan Jerrevång/Aftonbladet
Många är de som minns tillbaka på sina ungdomsår, och besluten som fattades då, med lätta skamkänslor. Josephine Bornebusch avslöjar nu en tatuering som hon gjorde vid 20-års ålder – och som är kvar än i dag.

Josephine Bornebusch är just nu högaktuell med sin tv-serie Älska mig, vars andra säsong just nu håller på att avslutas. Den har hyllats av många, och vann i år också Kristallen för bästa tv-drama. Hon var dessutom själv nominerad i kategorin bästa kvinnliga skådespelare i en tv-produktion, men där vann istället Gizem Erdogan för sin roll som Pervin El Kaddouri i Kalifat.

Bornebusch framgångsår

Däremot fick hon ta emot det hedersfulla priset som årets kvinnliga komiker under Barncancergalan – det stora humorpriset tidigare i veckan. Det visade hon stolt upp på Instagram.

”Så ORIMLIGT glad för detta pris! Tack Barncancergalan!”, skriver Josephine Bornebusch och gratuleras av vänner och följare.

”Gratttis och helt välförtjänt!”, skriver artisten Sarah Dawn Finer.

”SÅ JÄVLA VÄRD!”, håller sångaren Lina Hedlund med, och komikern Messiah Hallberg skickar tre uppmuntrande applådemojis.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Josephine Bornebusch är ju också starkt förknippad med sin roll som Mikaela ”Mickan” Schiller i Solsidan, succéserien där också Johan Rheborg, Felix Herngren och Mia Skäringer Lázár spelar huvudrollerna tillsammans med Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Säsong sju och åtta av Solsidan är planerade.

I det verkliga livet är Josephine Bornebusch gift med maken Erik Zetterberg. De har barnen Henry och Mika tillsammans, och bröllopet skedde 2010.

Vind i seglet både vad gäller karriär och familj, alltså!

Josephines oväntade tatuering

I en intervju med Femina kommer du nu fram att Josephine Bornebusch har en minst sagt oväntad svanktatuering. Den kom till under en resa i Mexiko där hon tillbringade ett år som 20-åring.

Vad föreställer den då? Jo, streckkoden från en ölflaska av märket Corona. Josephine Bornebusch förklarar hur det kom sig:

– Tribaltatueringar var ute redan då i början av 2000-talet och jag minns att jag tänkte att en barcode var piggt, att jag var ett med framtiden, haha.

Skådespelaren verkar ångra den lite, men tycker samtidigt inte att det är världens värsta grej.

– Som tur är sitter den på baksidan där jag inte ser den själv och jag får vara glad att det inte blev den stora draken jag hade planer på, säger hon till Femina.

Läs också: Josephine Bornebuschs ord om familjelivet med Erik Zetterberg