Josephine Bornebuschs ord om familjelivet med Erik Zetterberg

Josephine Bornebusch och maken Erik Zetterberg

Skådespelaren Josephine Bornebusch syns ofta i olika tv-program där spelar att tillhöra olika familjer.
Nu berättar hon om sin egen familjelycka med maken Erik Zetterberg och parets två barn Henry och Mika.
– Jag har en enormt fin och stor familj, säger hon till Expressen.

Serien Älska mig tog det svenska folket med storm när den hade premiär i slutet av förra året. Sedan dess har längtan över att säsong två ska dra igång varit lång. Men nu har det äntligen blivit dags att se hur karaktärernas liv fortsätter. Josephine Bornebusch, 39, har inte bara en av huvudrollerna, hon är dessutom manusförfattare, skapare och regissör av succéserien.

För bara några veckor sedan var det dags för tv-personligheter och tv-program att prisas under den traditionella galan Kristallen. Den populära drama-serien hade då chans att kamma hem hela fyra kristaller. När galan var slut stod det klart att Josephine och gänget bakom Älska mig hade vunnit i kategorin Årets tv-drama.

Familjelyckan med Erik Zetterberg

Förutom Josephines karaktär i Älska mig så är det många som förknippar henne med rollen som Mickan i Solsidan. Där lever hon ett överklassliv tillsammans med Fredde Schiller, som spelas av Johan Rheborg, 57.

Solsidan

Foto:C More/TV4

Men i det verkliga livet är Josephine tillsammans med maken Erik Zetterberg, 42. Det var år 2010 som Josephine och Erik gifte sig och idag har de två barn tillsammans – Henry och Mika. Familjen är något som Josephine värderar högt och lyckan över sina familjemedlemmar är stor.

– De är fantastiska. Jag har en enormt fin och stor familj. Barnen har många kusiner, som de träffar ofta och det är härligt. Jag har också min mamma, Cian, som jag jobbar med. Mamma är ett otroligt stöd och jag är lik henne. Hon är scenograf och har jobbat i branschen i alla år. Trots att mamma arbetat mycket har hon varit närvarande, en nära mamma. Som liten följde jag ofta med henne på jobbet, säger Josephine till Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Vi skrattar mycket”

På Josephines sociala medier varvar hon flitigt uppdateringarna mellan jobb och familjeliv. Efter tio år som gifta blomstrar äktenskapet med Erik fortsatt idag.

– Still going strong. Just nu befinner sig jag och min man Erik i ”hetsfasen” som småbarnsföräldrar. Hur man får ihop allt? Precis som alla andra: Man gör så gott man kan, säger Josephine.

Men även om det kan vara svårt att få ihop vardagspusslet med två små barn och en framgångsrik karriär så har Josephine och Erik funnit ett sätt ett samtidigt ha roligt i livet.

– Jag och Erik har kul ihop. Erik är en väldigt rolig kille och vi skrattar mycket. Vi har barnen och många olika projekt ihop, som att fixa med sommarhuset.

LÄS OCKSÅ: Johan Rheborgs barn har vuxit upp – så ser de ut idag

LÄS OCKSÅ: Felix Herngren visar upp otäcka skadan efter olyckan

FOTO: Karin Törnblom/TT/Cornelia Nordström/TT

SENASTE NYTT!