TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Josefine Sundström kroniskt sjuk – berättar om upptäckten

02 dec, 2018 
AvLotta Gray
Josefin Sundström
Josefine Sundström trodde att hon bara var en trött småbarnsmmamma med tusen järn i elden. Fem år senare får hon en kronisk diagnos och måste äta medicin livet ut.
Annons

Tv-profilen och författaren Josefine Sundström, 42, har två barn med Klas Lindberg, 42, och upplevde efter den sista förlossningen att hon var trött och sliten, tappade hår och rasade i vikt – men trodde det berodde på att hon var en trött småbarnsmamma med hög arbetskapacitet.

– Efter fem år upptäcktes det att jag led av sköldkörtelproblem. Jag har ju inte fattat varför jag mår som jag gör för jag har en hög arbetskapacitet, jobbar mycket och är lojal mina uppdrag. Med småbarn är man ju uppe halva nätterna, men Klas satt jag var så glömsk. Jag gick till läkaren och de upptäckte att jag hade det här problemet. Man upptäckte en knöl på halsen och jag hade också blivit skakig på händerna.

Kommer vara sjuk livet ut

– Jag fick Levaxin som jag nu måste äta livet ut och det är en stor skillnad på hur jag mår. Jag fick en enorm respons på detta och när jag medverkade i Nyhetsmorgon var det så många som hörde av sig och jag tror det är ett stort problem. Jag får ta på mig att prata om det här för det verkar verkligen drabba många utan att man vet eller förstår det, berättar hon för Hänt på premiären av filmen Sune versus Sune i Stockholm.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Josefine är drabbad av den kroniska och autoimuna sjukdomen hypotyreos. Det är immunförsvaret som inte fungerar som det ska och börjar attackera kroppens organ som om de inte hörde till kroppen. När immunförsvaret attackerar sköldkörteln förstörs denna och kan inte fungera optimalt.(källa: Sköldkörtelförbundet.se)

Josefin Sundström har varit produktiv trots sin oväntade åkomma och 2010 gav hon ut sin debutroman Vinteräpplen och är aktuell med barnböckerna Sagasagor, som även kommer som tv-serie nästa år.

Annons