LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jonna Sundling om relationen med pojkvännen: ”Jag kickade ut honom”

24 okt, 2022 
Daniel Sörensen
Jonna Sundling om att partnern tvingas flytta ut innan mästerskap

Det är inte lätt att bo ihop med en elitidrottare.
Fråga bara Jonna Sundlings pojkvän Anton Olofsson, som tvingas flytta ut i samband med att skidåkaren förbereder sig för stora mästerskap.
– På slutet så kickade jag ut honom ur lägenheten, säger hon till Västerbotten-Kuriren.

Annons
Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snönBrand logo
Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snön

För att få en kärleksrelation att fungera handlar det till stor del om att ge och ta. Det kan krävas en ordentlig uppoffring då och då för att kärleken ska hållas vid liv.

Att leva ihop med en professionell idrottare är på en helt annan nivå. Det vet Anton Olofsson allt om. Han är sambo med hela Sveriges sprintdrottning, Jonna Sundling. Hänt har tidigare skrivit om svenskan, som är en av landets största stjärnor inför den kommande säsongen. Hennes träningsvideos har uppmärksammats på sistone då de skrämmer slag på norska rivalerna.

27-åriga Sundling kommer ursprungligen från Umeå i Västerbotten, men bor sedan några år i jämtländska Östersund – en plats där många andra skidstjärnor håller till.

– Jag trivs väldigt bra här, och jag får mer och mer en känsla av att det kan vara en plats att bo även efter skidkarriären. Men vi får se, det är långt kvar dit, säger hon i en intervju med VK.

Är som ett distansförhållande

Hon bor ihop med sambon Anton och deras Jack Russell-hund DJ. Men det är inte alltid hon är hemma, eftersom hon reser världen runt och tävlar.

Annons

– Det är lite speciellt kanske, det blir som ett distansförhållande på ett sätt, speciellt när jag är borta som mest. Men samtidigt är vi ganska vana vid det nu, vi har ändå varit tillsammans i fem år, säger Jonna Sundling.

Sundling, Olofsson och DJ.
Jonna Sundling älskar att baka på fritiden, gärna söta bakverk. Annars är det mest kvalitetstid med hunden DJ som lockar.

Inte heller Anton får alltid bo hemma i lägenheten. Det handlar i grund och botten om en klassisk skidåkarrädsla... att bli smittad.

– Han är faktiskt en guldklimp, och offrar sig en del för mig. Innan mästerskapen på slutet så kickade jag ut honom ur lägenheten så jag inte skulle bli sjuk, säger hon.

Hon berättar att deras bostadsrättsförening har en uthyrningslägenhet som han har fått bo i inför VM i Oberstdorf 2021 och inför OS i Peking i vintras. Åtgärden har dessutom gett resultat.

Sundling vann två guld i VM 2021 och tog ett guld, ett silver och ett brons i OS.

FOTO: Instagram, Patrik C Österberg/TT

Annons