Jonna Lundells nya sjukdomsbesked – nu berättar hon

Jonna Lundell

Jonna Lundell har tidigare berättat om sina brutala magproblem.
Nu har hon äntligen fått ett besked från läkaren.
Jocke och Jonnas kärlekssaga
2:01

Efter reklamen: Jocke och Jonnas kärlekssaga

(2:01)

Slå på ljud

Jonna Lundell, 28, delade för en tid med sig av sina tuffa magproblem som hon lidit av i ett par års tid.

I podcasten Jocke och Jonna – sanningen måste fram som hon har tillsammans med maken Joakim Lundell, 36, berättade hon öppenhjärtigt om problemen som hon försökt söka vård för men utan resultat.

– Alltså jag har ju bajsat blod sedan Lionel var två månader. Alltså det kommer inte ens bajs, det sprutar blod. Det blir akut i hela tarmen så jag måste bara, jag blir inte bajsnödig, jag känner mig bajsnödig, men det kommer bara blod. Så jag måste tömma mig på blod hela tiden. Ett tag var det 7-8 gånger om dagen, berättar Jonna i podcasten.

Läkarnas besked om Jonnas hälsoproblem

Men för en tid sedan kunde hon dela med sig av nyheten att hon skulle få komma på en längre undersökning som blivit uppskjuten under en längre tid på grund av jobbåtaganden och andra grejer.

Nu har Jonna genomfört undersökningen och i det senaste avsnittet av podcasten delar hon med sig av vad läkarna tror att hon lider av.

– Alltså jag vet inte så mycket. Jag gjorde ju den här kameran upp i rumpan och så sa de ”det är någonting här, det är inflammerat”, säger Jonna och fortsätter:

– De såg någonting, och de sa att det med största sannolikhet det jag trodde att det var, ulcerös kolit. Och det var det med största sannolikhet, men jag väntar fortfarande på provsvaren och jag har fan inte fått provsvaren. Det är ingen som kontaktat mig eller något, jag bara går och väntar.

Hon vet alltså inte helt säkert att det är ulcerös kolit som innebär att man har inflammerade tarmar – men det är vad läkarna tror.

Så mår Jonna idag – nu berättar hon om symptomen

Samtidigt berättar hon att det är från person till person vad det är magen reagerar på och det kan vara allt möjligt. Måendet går upp och ner och går från dag till dag.

– Det går upp och ner hela tiden och nu har jag haft en svacka och det är så orimliga grejer för det är olika från person till person som har sjukdomen. De senaste två veckorna har jag reagerat jättestarkt på pasta, glass, bröd. Alltså det är jätte olika grejer. Men nu är det lite lite bättre, säger Jonna i podcasten.

Hon har haft blod i sin avföring i över två års tid och har det till viss del fortfarande – även om det inte är i samma mängder som tidigare.

– Till och från, men inte i de mängderna jag gjorde de första åren. När vi åt tacos, då får jag akut ont i magen så jag inte ens kan andas. Jag vet inte ens vart jag ska ta vägen alltså. Det är som att jag får verkar.

Hänt har sökt Jonna för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN