TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Jonna Lundells ord om okända hälsoproblemet: ”Blir tårögd”

06 mar, 2022 
JONNA LUNDELL, JOAKIM LUNDELL
Joakim och Jonna Lundell är öppna om sina hälsokamper och nu berättar Jonna om hennes nya upptäckt. Hon tror nämligen att hon lider av en ganska ovanlig diagnos.
Annons
Jocke och Jonnas kärlekssagaBrand logo
Jocke och Jonnas kärlekssaga

Youtube-profilen Jonna Lundell, 27, och realitystjärnan Joakim Lundell, 36, träffades redan år 2011.

Det tog ett tag innan kärlekslyckan infann sig, men år 2016 gifte de sig på Husby Säteri i Söderköping. Något som gick att följa i tv-serien Jockiboi och Jonna i nöd och lust.

Och realitykonceptet är definitivt ett vinnande format för de äkta makarna Lundell. I den gemensamma Youtube-kanalen delar paret generöst med sig av vardagen och familjelivet. Jocke och Jonna har även prisats på Kristallen-galan för deras enastående tv-program.

JOAKIM LUNDELL, JONNA LUNDELL
Joakim, Jonna och Lunabelle på Kristallen-galan.

Lunabelles okända diagnos

Jocke och Jonna har barnen Lunabelle, 3, och Lionel, 1, tillsammans. Tidigare har paret delat med sig av detaljer kring dottern Lunabelle, de tror nämligen att hon skulle kunna ha Aspbergers.

Annons

– Hon ser förändringar jättemycket och hon gillar inte förändringar. Kladd gillar hon inte, så har det varit sedan hon var liten. Fick hon lite på handen var man tvungen att tvätta av henne annars kunde hon inte fortsätta äta, säger Jonna i podden.

– Det där ligger ju inom Aspbergers, för jag är ju likadan. Blir det blött på tröjan så blir det jätteobehagligt och det är svårt att tänka bort, fortsätter Jocke.

Nu misstänker Jonna även att hon själv skulle kunna lida av ett annat hälsoproblem. Hon tror nämligen att hon lider av misofoni.

Misofoni betyder "hat mot ljud" och är ett sällan diagnosticerat tillstånd som många tror har sin grund i neurologi. Själva tillståndet innebär att negativa känslor, såsom ilska, avsky och aggression orsakas av vissa specifika ljud.

Jonna Lundell om okända hälsokampen

I en frågestund på Instagram uppmanar Jonna sina följare till att ställa frågor som hon ska svara sant eller falskt på. Men det var en fråga som blev lite extra känslig för Jonna.

Annons

”Du har misofoni”, skriver en följare.

Jonna väljer då att svara både sant och falskt på den frågan. Hon utvecklar:

”Jag får ont i magen och blir tårögd bara jag såg denna fråga.”, skriver Jonna och fortsätter:

”Jag har inte gjort någon utredning eller något för detta men jag minns att Danjal skickade info om misofoni till mig någon gång för längesen och skrev "jag tror du har detta". Och jag grät som ett barn för att jag kände mig sååå träffad.”

Jonna har inte kollat upp saken, men att det är ett känsligt ämne råder det inga tvivel om.

”Jag har det ej bekräftat att jag har det men så skulle det mycket väl kunna vara. Jag kan verkligen inte förklara hur jobbigt jag tycker det är (vad det nu är) dom förklarar det så bra i text om man googlar. On point.”, skriver hon på sin Instagram-story och avslutar:

”Wow nu blev detta lite jobbigare än vad jag tänkt mig. Godnatt.”

Annons