TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jonas stal 20 000 kr av sin mammas vän för att nätspela

06 apr, 2017 
Lina Arvidsson
Lyxfällans experter tror inte sina öron när de får veta att Jonas stulit pengar av både sin syster och sin mammas väninna. "Ett lågvattenmärke", säger experten Patrick Grimlund.
Annons

26-åriga Jonas söker hjälp från Lyxfällan med sina ekonomiska problem. När experterna Magnus Hedberg och Patrick Grimlund anländer för att hjälpa honom visar det sig att Jonas går back 10 400 kronor i månaden.

Detta trots att han har fasta utgifter på endast 2 000 kronor i månaden då han fortfarande bor hemma hos sin mamma. Orsaken är Jonas nätspelande som spårat ur.

Men det är inte det som får Patrick Grimlund att häpna. Det kommer också fram att Jonas stulit 4 000 kronor från sin syster och 20 000 kronor från sin mammas väninna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har tagit pengar från folk jag känner. Jag fick tag i mammas väninnas kreditkort. Då försvann det runt 20 000 från hennes konto, säger Jonas i programmet.

Jonas blir chockad när han får se hur mycket skulder han har.
Jonas blir chockad när han får se hur mycket skulder han har.

Efter att Patrik Grimlund och Magnus Hedberg gått igenom Jonas ekonomiska situation får Jonas höra röster från de som drabbats av hans ekonomiska slarv. Bland dem hans mammas kompis som han stulit från.

Annons

– Jag pratade med Jonas och han erkände med en gång. På grund av att jag är bästa vän med mamma Nilla så sa jag till honom att jag kommer inte att göra någon polisanmälan fast jag egentligen hade velat det. Jag känner mig fruktansvärt sviken och besviken, säger Jonas mammas väninna Mimmi i programmet.

Och Patrik Grimlund skräder inte orden.

– Herregud, Jonas. Stöld! Det är verkligen, verkligen ett lågvattenmärke.

Men det blir värre. Jonas pappa ger honom ett ultimatum.

– Det smärtar mig att behöva säga detta, men om du inte lever upp till det som Magnus och Patrick försöker hjälpa till med så är du inte välkommen hem till oss, säger Jonas pappa.

Här kan du se när Jonas gör den klassiska budgettavlan och får svart på vitt.

Lyxfällan sänds på TV3 och Viafree på torsdagar klockan 20.00.

Foto: TV3

Annons