ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jonas Gardells glädjebesked – 5 månader efter uppbrottet från Mark

05 maj, 2023 
Simon Lundh
Jonas Gardell och Mark Levengood
Jonas Gardell och Mark Levengood har separerat.
5 månader senare bekräftar Jonas nu ett glädjebesked för karriären.
”Helt ljuvlig” , skriver han på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”Brand logo
Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”

Jonas Gardell, 59, och Mark Levengood, 58, separerade i januari efter att han varit gifta i 28 år. Något som Jonas då bekräftade på sin Instagram.

Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder.”, skrev Jonas då.

Jonas Gardell om att åldras ensam efter separationen

Efter det har Jonas pratat om sina känslor efter uppbrottet. Bland annat när han gästade Jenny Alversjö i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Det är så konstigt jag är lika chockad som du. I början tänkte jag så här, hjälp, jag är 60 år och ensam, jag kommer åldras ensam, dö ensam, katterna kommer hinna äta på mig innan nån hittar mig, sa Jonas då och fortsatte:

– Men sen har jag börjat tänka om och tänka på det här som ett äventyr och att jag måste gå med på äventyret. Livet går ut väldigt mycket på uppbrott och förvandling och jag tycker att det är fantastiskt att jag vid 60 års ålder fortfarande får förvandla mig till någon annan och se vart det kommer. Att jag inte har en raksträcka rakt in i målgården, som är döden. Nu ser jag inte ens första kurvan. Jag tycker det är läskigt men jag tror också att jag har ställen på vägen som kan bli väldigt häftiga, sa han i programmet.

Annons

Jonas Gardells glädje 5 månader efter uppbrottet

Efter separation kommer nu Jonas med ett glädjande besked. Han kommer ut med en ny roman i höst. Något som han bekräftar på Instagram.

”FJOLLORNAS FEST! Min nya roman. Bitchig, rolig, smärtsam, drabbande och helt ljuvlig. (Så stolt)”, skriver han.

Boken har Jonas skrivit på i flera år, men det är i höst som romanen äntligen når publiken.

I ett pressmeddelande uttalar sig Jonas om ämnet i boken som han säger är högaktuellt.

”2023 rasar världen ännu en gång över fjollor, feminina, bögar, dragqueens och transpersoner. Konservativa och auktoritära krafter som upprörs över allt som är rosa, glittrigt och roligt”.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons