jonas gardell

Jonas Gardells första ord efter separationen från Mark Levengood

Jonas Gardell, Mark Levengood

Nyligen berättade Jonas Gardell och Mark Levengood att de valt att separera efter 37 år som par.
Nu delar Jonas med sig av första orden efter seperationen
– Ta sig samman...

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop
0:30

Efter reklamen: Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop

(0:30)

Slå på ljud

Beskedet om att Jonas Gardell, 59, och Mark Levengood, 58 skulle separera efter 37 år som par, slog ner som en bomb under fredagen.

Paret träffades redan på 80-talet och de fattade genast tycke för varandra. De förlovade sig snabbt och efter några år gifte de sig – trots att samkönade äktenskap inte var lagligt vid tiden.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark Levengood tidigare berättat i en intervju med Sveriges Radio.

När partnerskapslagen kom 1995 gifte sig Mark och Jonas på nytt, denna gång fullt lagligt.

– Och nu kan man gifta sig på riktigt, så för ett par år sedan gifte vi oss för tredje gången, förklarade Mark Levengood i intervjun.

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar – efter 37 år

Efter närmare 40 år som par har paret nu valt att gå skilda vägar, vilket de meddelar via sina respektive Instagram-konton. Båda förtydligar att de fortfarande kommer vara gifta men att de ska fortsätta sin relation som vänner.

Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt.Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta.” skriver Mark på sin Instagram.

Paret tar alltså hjälp av för att reda ut sina problem, vilket även Jonas konstaterade i sitt inlägg. Mark har vid ett tidigare tillfälle berättat för Hänt att det ibland kan vara tufft att få ihop vardagen eftersom tiden inte alltid räcker till.

– Man har ett arbete och man kommer hem och är trött och man ser inte automatiskt vad som borde göras, sån är jag i alla fall, sa Mark då till Hänt, och fortsatte:

– Jag kan väl tycka så här att i mitt liv överhuvudtaget att man skulle vilja leva flera olika liv för att hinna vara så duktig som man skulle vilja vara. Men man gör så gott man kan.

Jonas Gardells första ord efter separationen från Mark Levengood

Nu har Jonas publicerat ett inlägg på Instagram – en dag efter att de gick ut med seperationen. Där han med glimten i ögat uppmärksammar de rådande omständigheterna.

"När livet inte blir vad man tänkt sig är det bra att man ändå måste ta sig samman och gå ut och rasta sin kamel."

Som paret även nämnde i sina Instagram-inlägg är de fortfarande vänner. Bara dagen innan de gick ut med beskedet om separationen dök de upp tillsammans på premiären av Peter Pan allt går åt helvete på Cirkus.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Barbro Bergfeldt/Shutterstock

FRÅN FÖRSTASIDAN