LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jonas Gardell ryter ifrån mot följarna efter kritiken

07 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Jonas Gardell
Jonas Gardell har alltid varit frispråkig och sagt exakt vad han tycker och tänker.
Nu ryter han ifrån mot följarna efter kommentaren om hans beteende.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”Brand logo
Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”

Författaren och komikern Jonas Gardell, 59, har i många år synts och hörs i det offentliga rummet. Och i höst har han bland annat premiär för sin nya show Man får inte leva om sitt liv – det är det som är själva grejen.

Jonas var i nästan 40 år tillsammans med Mark Levengood, 58, men i januari 2023 meddelade paret att de valt att gå skilda vägar. I uttalandet poängterade de att de fortsatt kommer att vara gifta och endast separera, något som blir bäst för de båda i dagsläget. De förtydligade även att de inte ville kommentera saken närmre.

Jonas Gardell ryter ifrån efter kommentaren

När Jonas och Mark blev tillsammans på 80-talet, var det inte samma öppensinnade syn på samkönade förhållanden och äktenskap som det är idag.

Annons

Jonas har i många år varit öppen med att berätta om hur det är att vara en offentlig homosexuell man, vilka motgångar man möter och vilka orättvisor man tvingas kämpa mot. Något han skriver om både i sina böcker och på sociala medier.

Nyligen fick Jonas en kommentar på sin Instagram som han inte kunde motstå att besvara – det var nämligen en följare som ifrågasatte varför Jonas alltid måste påpeka att han är homosexuell.

”Jonas, måste du ALLTID anspela på att du eller någon annan är homosexuell och därmed fjollig, bögig eller liknande? Du späder bara på uppfattningen att den som är gay inte är som andra "vanliga" människor men det är ju hen, bara det att hen älskar älskar en person av samma kön. So what, kärlek är kärlek "om än i en sprucken vas", precis som rosor”, kommenterar personen.

Jonas publicerar då ett inlägg på sin Instagram där han väljer att ge svar på tal.

”I helvete att kärlek är kärlek. Säg det till en bög i Uganda, Iran, Florida, Ryssland, Afghanistan osv osv. Säg det till alla de svenska homo- och bisexuella och transpersoner som just nu ifrågasätts av Sverigedemokraterna. Jag kommer böga mig tills jag dör.”, skriver Jonas och fortsätter:

Annons

”Passar det inte kan du ta dina problem nån annanstans. Vår frihet och våra rättigheter har vi inte fått till skänks, vi har erövrat dem millimeter för fucking millimeter! Och jag kommer stå på barrikaden tills jag stupar. Att du tycker att jag tjatat betyder bara att jag hörs. Hurra för mig och alla som kämpar!”

Följarnas stöttning efter inlägget

I kommentarsfältet under bilden är det flera följare som hyllar Jonas för att han tar kampen och står upp för allas lika värde samt uppmanar honom att "böga på".

"Böga på, för allt i världen!", skriver en följare följt av ett rött hjärta.

"Ja hurra för dig!!!", skriver en annan.

"Hurra för dig! Fortsätt tjata, det går väl in nån gång." kommenterar en tredje.

"Ja, hurra för dig och andra som står upp för hbtq-personers rättigheter!!", skriver en fjärde.

FOTO: TV4

Annons