Jonas Björkman om kampen för kärleken Petra

Nu berättar Jonas Björkman om kampen för kärleken Petra och om tuffa tiden när karriären gick som bäst.
– Jag ville inte vara ute. Det kändes bara obehagligt att ha press, säger han till Expressen.

Jonas Björkman var en av världens bästa tennisspelare. När han träffade sin kärlek Petra Björkman var karriären i full gång, vilket gjorde att han blev orolig för om förhållandet skulle hålla.

Paret träffades för 23 år sedan, och har varit gifta i 20 år.

– När vi träffades hade hon sin karriär i Stockholm samtidigt som jag reste världen runt och spelade tennis. Jag hade sett alldeles för många förhållanden där man inte ses. När jag hade träffat Petra kände jag ganska direkt att det kommer aldrig att hålla att vi ska vara i från varandra massa. Så redan efter några månader frågade jag om det fanns möjlighet om hon skulle kunna tänka sig att sluta jobba.

– Jag är väldigt tacksam att hon sa ja och hoppade på. Ända sedan dess har vi jobbat ihop med vårt bolag och gör det fortfarande i dag. Det är Petra som är hjärnan bakom och sköter allt det praktiska, säger han till Expressen.

Jonas och Petra har två barn tillsammans, Max, 17, och Bianca, 12.

Familjen bodde till en början i Monaco, under 16 års tid. Sedan tio år tillbaka bor familjen i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

Orkade inte ta sig upp ur sängen

Jonas berättar för Expressen om den tuffa tiden då karriären gick som bäst, men då han kraschade totalt. Det var 1997 som smällen kom.

LÄS MER: Carola Häggkvist lycka med sonen Amadeus

– Jag hade spelat 155 matcher under det året, och efter det vilade jag bara tre veckor innan jag direkt drog till Australien. Jag kände att jag var ostoppbar.

– Sedan blev det mars, och jag kom knappt upp ur sängen. Jag hade gått in i väggen.

Jonas Björkman berättar att hans kropp hade sagt i från, men att han fortsatte att spela trots att det gick sämre och sämre med tennisen.

– Jag kommer ihåg att vi spelade någon Davis Cup-match den sommaren och jag ville inte ens spela. Jag ville inte vara ute. Det kändes bara obehagligt att ha press.

LÄS OCKSÅ: Följarnas oro efter Sofia Wistams ord om sonen Lennox olycka

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgrens nya jobb – striden med ex-hustrun Laila Bagge