Jon Henrik Fjällgren om verkliga relationen till Elin Oskal – så träffades de

Jon Henrik Fjällgren & Elin Oskal

Det har blivit dags för artistduon Jon Henrik Fjällgren och Elin Oskal att släppa ännu en singel tillsammans.
I en intervju med Hänt berättar de nu hur de kom i kontakt med varandra och hur deras relation faktiskt ser ut.
Jon Henrik Fjällgren bryter tystnaden om sitt mörka förflutna
Slå på ljud

Artisten Jon Henrik Fjällgren slog igenom i Talang 2014 när han golvade hela svenska folket med sin vackra sångröst och jojk. Och sedan dess har karriären bara gått framåt.

Genom åren har han bland annat ställt upp i Melodifestivalen tre gånger, tagit hem vinsten i Let's dance 2018 och dessutom landat på en hedrande andraplats Stjärnornas stjärna, som sändes på TV4 förra året. Men nu kommer han med nästa stora grej. Tillsammans med artisten Elin Oskal släpper han nu låten Hold my head up high.

– Låten handlar om att hålla huvudet högt när livet går emot en. Jojkdelen är en hyllning till alla människor som ställer upp för någon som behöver hålla huvudet högt och de vänner som ställer upp, berättar Jon Henrik till Hänt.

Men det är inte den första låten duon släpper tillsammans. 2019 släppte de även låten The way you make me feel. Nu berättar han för Hänt hur deras relation faktiskt ser ut.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så träffades de

Elin är 24 år och kommer från ett ställe i Norge som heter lønsdal. Förutom att jobba som artist har hon även jobbat en del med teater och skådespeleri, och precis som Jon Henrik håller hon också på med renskötsel. Nu berättar hon hur hennes och Jon Henriks relation tog fart.

– Jon skrev till mig på Instagram efter han såg mig sjunga där, och frågade om jag ville vara med på den första låten vi gjorde. Jag lyssnade på den och tackade ja, den vill jag jätte gärna sjunga tänkte jag. Sen var det musikvideo inspelning där vi träffades för första gången, skriver hon.

Så är deras verkliga relation

De två artisterna är idag väldigt bra vänner och berättar båda om hur mycket de uppskattar varandras vänskap.

– Jag och Jon har varit goda vänner sen dess. Det fina med vårt samarbete och vänskap är att båda har renskötseln som en huvud nyckel i våra liv, vilket gör det väldigt lätt att förstå varandra. Det är guld värt, säger Elin.

– Vi har en väldigt fin relation och det är lätt att samarbeta med en samisk tjej då hon förstår betydelsen av renskötseln, som är väldigt viktig för mig. Elin är otroligt duktig och det har varit fint att kunna ge henne en chans att komma ut i ett större sammanhang, vilket hon är värd, säger Jon Henrik innan han fortsätter:

– Hon har blivit en bra vän som jag kan prata öppet med. Vi har mycket gemensamt, både de samiska inslagen och kärleken till musiken.

LÄS OCKSÅ: Därför gjorde Jon Henrik Fjällgren och Maret slut – artistens ord

LÄS OCKSÅ: Lena Philipssons stora oro för familjen efter dådet i Vetlanda

FRÅN FÖRSTASIDAN