Artikeln innehåller reklamlänkar

Jon Henrik Fjällgren och flickvännen Maret Nystad stoppas

Jon Henrik Fjällgren och flickvännen Maret Nystad

Jon Henrik Fjällgren och flickvännen Maret Nystad kommer inte att ta nästa steg i förhållandet än på ett tag. Nu berättar sångaren varför.

Efter vinsten i Let’s dance i våras har det varit tyst från sångaren Jon Henrik Fjällgren, 31. Nu gör han comeback med buller och bång då det i veckan stod klart att han kommer att tävla i Melodifestivalen 2019.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Låten han tävlar med heter Norrsken och är skriven av bland annat Jon Henrik själv och Fredrik Kempe.

– Det är en låt som handlar om hur jag har lyckats ta mig igenom det som har varit och kommit ut och lyckas gjort så mycket som jag har drömt om, trots mina motgångar. Så handlar det mycket om att människan ska känna att oavsett hur tufft det har varit i livet så går det att komma ut i det ljusa, berättar Jon Henrik när Hänt träffar honom på Melodifestivalens presskonferens.

Han har själv lidit av ångest och depressioner i långa perioder och fick 2017 diagnosen posttraumatiskt stressyndrom. När han tävlade i Let’s dance blev dansen ett sätt för honom att bli fri sina symptom och han berättade då att han mådde mycket bättre. Trots det valde han att ta en paus efter den hektiska perioden. Han har umgåtts med sin flickvän Maret Nystad och de två har tillsammans njutit av lugn och ro ute i Norrlands natur.

– Jag var tvungen att dra mig undan lite, Let’s dance var en tuff period, men rolig, säger Jon Henrik.

Jon Henriks stöd från flickvännen Maret

Han berättar att Maret nu stöttar honom fullt ut när han återigen ger sig in i en ny hektiskt period, trots att det innebär att de inte kommer kunna ses lika mycket längre.

– Hon gillar låten väldigt mycket och så gillar hon det jag jobbar för, det jag krigar för. Det brinner ju hon också för och hon ser att det är viktigt för mig, säger Jon Henrik.

Precis som under Let’s dance kommer Maret vara på plats när det väl är dags för honom att inta scenen framför en miljonpublik. Att ta förhållandet till nästa nivå är inte aktuellt just nu berättar Jon Henrik.

– Nej, inte riktigt än. Nu är det ju det här (Melodifestivalen reds. anm.) så vi får ta dagarna som de kommer. Man vet ju aldrig vad jag hamnar på eller vad jag är med på, säger Jon Henrik Fjällgren och skrattar.

 

LÄS MER: Därför höll Jon Henrik Fjällgren sin nya flickvän Maret, 27, hemlig

LÄS MER: Här är alla tävlande artister i Melodifestivalen 2019

FOTO: IBL/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!