Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Jon Henrik Fjällgren bryter tystnaden om okända kampen

16 sep, 2019 
Jon Henrik Fjällgren
I ett inlägg på Instagram avslöjar Jon Henrik Fjällgren att han i många år har lidit av sömnparalyser.
Nu berättar artisten om det otäcka tillståndet och hur det har påverkat honom.
– Kan vara så enormt läskigt och otäckt, skriver Jon Henrik.
Annons
Agneta Sjödin om relationen med Thomas Wassberg: “Lite som Gunde”Brand logo
Agneta Sjödin om relationen med Thomas Wassberg: “Lite som Gunde”

Tidigare i september fick vi se artisten Jon Henrik Fjällgren, 32, i Fångarna på fortet på TV4. Tiden på Fort Boyard, där programmet spelas in, blev inte riktigt som Jon hade tänkt sig. Under ett tävlingsmoment ramlade han illa och tvingades åka akut till sjukhus.

Väl på sjukhuset konstaterade läkarna att artisten brutit foten. I sex veckor var han sedan tvungen att ta sig fram med kryckor och ta sprutor varje dag för att förhindra blodproppar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Ikväll är det Fångarna på fortet som ni vet och där gick det gick ju inte så bra. Idag är det bättre, får lite ont ibland men det är väl sådant man får leva med när man är med på något sådant”, skrev Jon Henrik Fjällgren i ett inlägg på Instagram efter att avsnittet sänts.

Jon Henrik Fjällgren lider av sömnparalyser

Men trots att foten nu verkar vara bättre är allt inte frid och fröjd i Jon Henriks liv. I ett inlägg på Instagram avslöjar Jon att han sedan 12-årsåldern lidit av sömnparalyser.

Annons

”Det är ett tillstånd då kroppen är förlamad men hjärnan är vaken som kan hända när man skall sova. Sömnparalys pratar jag om som kan vara så enormt läskigt och otäckt och i mitt fall så påverka de mig nå fruktansvärt hela mitt liv när man skulle sova”, skriver Jon Henrik Fjällgren.

Han berättar vidare att situationen har blivit bättre med åren och att han lärt sig att hantera det.

”Denna varelse som jagat mig i så många nätter har stundtals gjort mig galen men också satt skräck i människor runt mig när jag väl berätta vad som händer för dom och vad jag fått uppleva osv”.

Jon Henrik Fjällgren upplevde en sömnparalys i helgen och undrar nu ifall hans följare också varit med om detta. I kommentarsfältet är det tydligt att artisten inte är ensam om att drabbas av sömnparalyser.

”Men oj! Äntligen vet jag vad jag drabbas av ibland!”, skriver en person i en kommentar.

”Har upplevt många gånger. Riktigt läskigt när man varken kan röra sig eller prata”, skriver en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jessica Gow/TT

Annons