Artikeln innehåller reklamlänkar

John Lundviks ord om poängmissen i Eurovision 2019: ”Fel”

John Lundvik om poängmissen i Eurovision 2019

En miss under omröstningen har lett till att resultatet av Eurovision song contest 2019 ändrats om i efterhand. Nu berättar John Lundvik om poängtabben.
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsen
Slå på ljud

I lördags avgjordes Eurovision song contest 2019 och efter en spännande omröstning stod det klart att Duncan Laurences, som tävlade för Nederländerna med låten Arcade, tog hem segern.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

John Lundvik, 36, hamnade på en sjätteplats i tävlingen, trots höga poäng från både juryn och tittarna. Låten Too late for love var en av de favorittippade bidragen inför Eurovision song contest, men att Nederländerna skulle knipa förstaplaceringen var ingen skräll. Nederländernas låt toppade nämligen bettingsajterna flera veckor innan den direktsända tävlingen drog igång.

Poängmissen i Eurovision Song Contest 2019

Nyligen blev det känt att det begicks ett misstag under omröstningen i lördags, och att resultatet av Eurovision song contest 2019 nu ändras om.

Allting började efter att Vitrysslands jury sparkades från finalen, då de redan innan avslöjat hur deras poäng skulle delas ut under en av semifinalerna. Dessa poäng ersattes av en sammanvägning av poäng från de länder som ofta röstar snarlikt med Vitryssland. Det här kallas för ett ”aggregerat resultat” – och det är just detta moment som låg till grund för missen.

Europeiska radio- och TV-unionen, EBU, berättade om misstaget under onsdagskvällen, efter påtryckningar från Nöjesbladet.

”EBU kan bekräfta att vi har upptäckt att ett felaktigt aggregerat resultat använts, på grund av den mänskliga faktorn. v respekt för såväl deltagande artister som EBU-medlemmar önskar vi korrigera finalresultatet i enlighet med reglerna. Vi beklagar djupt att det här felet inte identifierades tidigare”, skrev Eurovision-arrangören i ett uttalande.

Misstaget gjorde att Sverige istället hamnade på en femteplats i tävlingen, och gick därmed om Norge som la sig på Sveriges gamla placering.

John Lundviks ärliga ord efter poängmissen

Nu berättar John Lundvik för Hänt om poängmissen och säger att det känns roligt att ha gått från en sjätteplats, till en femteplats.

– Kul! Men en femteplats kommer inte att förändra min upplevelse av vår fantastiska resa från Mello-vinst till Eurovision, säger John och fortsätter:

– Ibland blir det fel, vi är bara människor.

FOTO: STOKSTAD VILHELM/Aftonbladet/TT, Antti Aimo-Koivisto / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN