TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Johannes Brost om kampen mot cancern: ”Tar snart min sista cigarett”

29 sep, 2017 
I somras fick Johannes Brost besked om sin cancer – men han hade känt av den långt innan det. I oktober läggs han in för operation och cellgiftsbehandling. – Tar snart min sista cigarett, berättar Johannes.
Annons

Den folkkäre skådespelaren Johannes Brost, 71, fick i somras beskedet om att han har cancer. Han hade känt av signalerna långt innan det, men fortsatte jobba på som innan. I våras var det fullt ös och han spelade in ”Jordskott” i SVT, samtidigt som han medverkade i både ”Fångarna på fortet” och ”Let’s Dance” i TV4.

– Jag gick ner fruktansvärt mycket i vikt. Jag kunde inte behålla maten. Jag vägde inte mer än 51.5 kilo, berättar han för Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men när han anlände till fortet där inspelningen av ”Fångarna på fortet” håller hus, märkte omgivningen att allt inte stod rätt till. Programledaren Gunde Svan, 55, var den som uppmanade Johannes att söka hjälp.

– På dotterns studentmottagning var jag tvungen att gå och vila, jag som alltid haft järnkondition. När jag senare kom till Fångarna på fortet tittade Gunde på mig och konstaterade att jag behövde ta mig till en läkare, säger Johannes till Cancerinformation.nu.

Annons

Dock tackade han då nej till både läkarbesök och undersökningar på grund av lojalitet mot arbetsgivaren, men till slut genomförde han undersökningarna i Halland. I oktober kommer han nu att läggas in för operation och då startar även cellgiftsbehandlingen.

– När läkaren sa att de hittat en tumör kändes det förfärligt, säger Johannes, och fortsätter:

– För mig handlar det om att ta steg för steg. Cellgiftsbehandlig, operation, en tid på sjukhuset och sedan rehabilitering och vila för att sedan kunna börja jobba igen. Jag följer läkarnas råd och regler till punkt och pricka och tar snart min sista cigarett.

Foto: IBL

Annons