TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Johannes Brost drabbad av cancer: "Fick veta för några veckor sedan"

09 aug, 2017 
AvOla Brising
Johannes Brost har drabbats av cancer och kommer att opereras inom kort. Nu håller vänner och familj tummarna för att allt ska gå bra.
Annons

Föreställningen ”Han ska bli min” skulle ha premiär i slutet av september i Tranås med Johannes Brost, 70, och Sanna Ekman, 52 i huvudrollerna, men nu är det klart att det blir utan den folkkäre skådespelaren. Anledningen är att Johannes har drabbats av cancer. Ett besked som kom tisdagen den 8 augusti.

– Vi är ledsna för Johannes skull och önskar honom snar bättring, sa regissören Jan de Laval, 69, i ett pressmeddelande till TT.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Regissören Jan de Laval och Johannes Brost är vänner sedan gammalt.

I Expressen förklarade han mer ingående hur det låg till:

– Vi fick veta för bara några veckor sedan att Johannes hade cancer och inte kunde vara med. Och han ska operaras ganska snart. Och man blir naturligtvis väldigt ledsen. Han är en mycket nära och god vän. Vi har jobbat mycket med varandra.

Annons

Vännen vill inte berätta vilken cancerform det rör sig om, men säger till Expressen att det handlar om en ”operabel cancer”. De båda har pratats vid varje dag sedan det tunga beskedet och Johannes ska enligt Jan vara vid gott mod trots den stundande operationen:

– Han är en positiv människa. Han mår bra. Jag pratade med honom i dag. Det är inget roligt att opereras, men han är positiv och glad.

Dottern Ella är en av alla nära som oroar sig för hur det ska gå.

Johannes blev känd för den stora allmänheten på 90-talet med karaktären ”Jokern” i SVT:s tv-serie ”Rederiet”. Innan dess hade han på 80-talet haft ett antal biroller i komedier som ”Varning för Jönssonligan” och ”Gräsänklingar”. 2011 belönades han med en Guldbagge för ”Bästa manliga biroll” i succéfilmen ”Avalon”. I fjol medverkade Johannes i tv-programmen ”Let’s dance” och ”Stjärnorna på slottet”.

FOTO: IBL

Annons